«Як ви оцінюєте роботу комунальних служб?», - таке бліц-опитування провели журналісти газети «Луцький замок» напередодні професійного свята комунальників

«Як ви оцінюєте роботу комунальних служб?», - таке бліц-опитування провели журналісти газети «Луцький замок» напередодні професійного свята комунальників

15.03.14 18:40 0 739
16 березня в Україні відзначають День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення.

Традиційно, найбільше претензій у городян – до комунальників: мовляв, то вулиці не підмітають, сміття невчасно вивозять, взимку сніг не відгортають, воду вимикають тощо. Адже їхня робота найбільш впливає на комфорт лучан, тож не дивно, що люди вимагають негайного вирішення проблем. Самі ж працівники житлово-комунальних підприємств переконують, що працюють невтомно, але теж мають обмежені можливості: людей скорочують, зарплата низька, техніки мало, та й городянам варто нагадувати, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Напередодні професійного свята комунальників ми запитали лучан, як вони оцінюють роботу цих служб.

Оксана, працює в лабораторії:

– Мені здається, що комунальні служби працюють нормально: сміття біля мого будинку вчасно вивозять, сніг відгортають. Можливо, роблять це не ідеально, не на 10 балів, але з такою зарплатою вимагати більшого не можна. Якби людям більше платили, тоді вони би більш охоче виконували нелегку роботу.

Марія Олександрівна, пенсіонерка:

– Знаєте, ми, пенсіонери, невибагливі: у мене маленька квартирка, за заявками приходять вчасно, вода і газ є, сміття вивозять, чого ще хотіти? Хоча я живу в центрі, може, це впливає, бо ж до околиць комунальники можуть пізніше добиратися. А так все добре, аби ще пенсію вчасно платили, але то вже не в жеку вирішують.

Ігор, ремонтує покрівлі:

– Вважаю, що комунальники добре працюють, зі своєю роботою справляються. Мене влаштовує прибирання вулиць і вивезення сміття, нарікань немає. Скоріше є побажання – щоб платили більше цим людям.

Ірина, студентка:

– Я живу в приватному будинку, тож можу сказати, що сміття вивозять регулярно, але щоб підмітали тротуари, то це проблема. Взимку невчасно відгортали сніг і посипали дороги, доводилося чекати. Щодо парків і скверів, то тут завжди є з чим порівнювати. Не можна казати, що Луцьк жахливо брудний, але ще є куди рости до кращих результатів.

Софія Романівна, працівниця жеку:

– Я працюю в третьому жеку, тож з досвіду знаю, що якість роботи комунальників висока. Робимо безплатний ремонт у під’їздах, де мешканці не мають заборгованості за комунальні послуги. Раніше люди мусили самі купувати матеріали і наймати майстрів для цього. Проблеми людей теж стараємося вирішувати швидко і доброякісно.

За матеріалами газети «Луцький замок» від 13.03.2014 року № 10 (автори: Тетяна Кушнерик, Ірина Сасовська)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ