Волинська область: рятувальники проводять серед населення профілактичні рейди для попередження пожеж, спричинених випалюванням посуші

Волинська область: рятувальники проводять серед населення профілактичні рейди для попередження пожеж, спричинених випалюванням посуші

15.03.14 15:10 0 695
14 березня працівники У ДСНС у Волинській області організували спільний профілактичний рейд з попередження пожеж в екосистемах, що виникають внаслідок випалювання сухої трави.

До заходу долучились і працівники екологічної інспекції, соціальної служби, представники релігійних конфесій, засобів масової інформації.

Під час проведення рейду присутні змогли на власні очі переконатись, яку шкоду завдає вогонь для екосистеми, оскільки під час заходу на телефон Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на значній території в районі вулиці Зарічної обласного центру горить суха трава. До ліквідації пожежі залучено 4 чоловіка особового складу та пожежний автомобіль частини державної пожежно-рятувальної частини №2.

Рейдова група спілкувалася із мешканцями села Буяни Луцького району, представниками місцевого самоврядування, соціальними працівниками та священнослужителями. Фахівці держслужби звернулись до громадян з попередженням про заборону спалювання торішньої трави та очерету, розповіли про основні фактори, які можуть спричинити масштабні пожежі в екосистемах, а також про заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій подібного характеру.

Подібні рейди будуть тривати і надалі.

Шановні громадяни! Спалювання сухої рослинності – заборонено! Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та становлять небезпеку для життя людей.

Якщо Ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадку масштабних пожеж негайно повідомте Службу порятунку «101».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ