У Львівській області упродовж доби рятувальники 10 разів ліквідовували загорання сухої трави та торфу

У Львівській області упродовж доби рятувальники 10 разів ліквідовували загорання сухої трави та торфу

15.03.14 10:46 0 658
Пожежі виникли у Сколівському, Жовківському, Яворівському, Сокальському, Буському районах та містах Золочів й Турка. Внаслідок пожеж знищено суху траву й чагарник окремими осередками на площі 5 920 кв.м.

Найбільш масштабні загорання виникли 13 березня о 14:12 у с. Воля Висоцька Жовківського району. Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 1500 кв.м. Вогнеборці ліквідували пожежу о 17:03.

Ще одну пожежу на відкритій території рятувальники ліквідовували цього ж дня о 14:50 у с. Бірки Яворівського району. Вогнеборці ліквідували займання площею 1500 кв.м. о 18:14.

Біля с. Гряда Жовківського району о 09:19 виявили горіння торфу окремими осередками на площі 100 кв.м. Горіння ліквідовано рятувальниками о 19:47.

Такі факти загорянь викликають неабияку стурбованість у Головному управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Львівщини. Згідно статистичних даних, найпоширенішою причиною пожеж у екосистемах є людський фактор.

Нагадаємо про основні заходи щодо зменшення шкідливих наслідків при спалюванні сміття:

* спалюйте листя, траву лише під наглядом. Використовуйте металічні нефарбовані ящики, бочки для спалювання чи очищену від трав’яного покриву поверхню землі;

* не використовуйте бензин або інші легкозаймисті рідини для розпалювання вогню. Сухе листя швидко займається, а використання рідин для розведення багаття може спричини виникнення безконтрольного вогню;

* не допускайте до вогнищ дітей;

* біля місця спалювання сміття розмістіть ємність з водою або проведіть шланг, для швидкого гасіння у разі виникнення пожежі.

За розведення багаття у не відведених для цього місцях чи нанесення шкоди довкіллю передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: цьогоріч в ...
Наступна новина: На Хмельниччині дзвенять ...

КОМЕНТАРІ