У Львівській області Олег Панькевич надіслав депутатське звернення щодо розсекречення радянських архівів

У Львівській області Олег Панькевич надіслав депутатське звернення щодо розсекречення радянських архівів

15.03.14 19:16 0 918
Заступник Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з питань національної пам'яті, народний депутат України Олег Панькевич надіслав депутатський запит щодо розсекречення радянських архівів на адресу віце-прем'єр-міністра України Олександра Сича.

Як йдеться у зверненні, останніми роками в Україні суттєво обмежили доступ до архівів радянського минулого. Олег Панькевич зазначив, що такий стан речей суперечить статті 34 Конституції України про доступ до інформації. "Закритість архівів не сприяє консолідації українського суспільства, - йдеться у зверненні свободівця, - оскільки позбавляє українців можливості знати правду про своє минуле. Також це не сприяє засудженню тоталітарного радянського минулого, яке, як дамоклів меч, тяжіє над українською державою".

У зверненні Олег Панькевич просить віце-прем'єр-міністра України Олександра Сича звернутись до Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України, Служби безпеки України та Державного комітету архівів України з проханням надати свої пропозиції щодо вирішення питання про розсекречення архівів радянського тоталітарного минулого для дослідників та родичів фігурантів справ. Зокрема зняття грифу таємності з тих справ, які перебувають у Галузевому державному архіві СБУ, Архіві ВМС, Обласних державних архівах МВС, ГДА Служби зовнішньої розвідки України та ін., а також із документів 1917-1991 рр.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ