У Львівській області жовківські свободівці нагородили переможців конкурсу "Тарасе, твій сповняєм заповіт"

У Львівській області жовківські свободівці нагородили переможців конкурсу "Тарасе, твій сповняєм заповіт"

15.03.14 18:42 0 834
13 березня 2014 року у Дублянській середній школі за підтримки Жовківської районної організації ВО "Свобода" проходив конкурс поезії "Тарасе, твій сповняєм заповіт", присвячений 200-літтю з дня народження Тараса Шевченка та звитяжній боротьбі Героїв Майдану. Цього року активну участь взяло близько 80 учнів з 2 по 10 класи.

Відкрила захід депутат міськради, заступник голови Дублянської міської організації ВО "Свобода"Галина Мигул, яка зазначила: "Символічно, що кожна весна в Україні починається із вшанування Тараса Шевченка. Коли природа прокидається від зимового сну, Кобзар будить нас від сну духовного. Його поезія – це заклик до боротьби за праву і справедливість, заклик до духовного відродження нації. Тому на Майдані так часто звучали Тарасові слова. ми також віддаємо шану українському Пророку, читаючи його твори у школі. Бо дитина, яка зростає на віршах Шевченка ніколи не буде зрадником чи яничаром, але стане гідним громадянином, патріотом української держави", - наголосила свободівка.

Талановитих декламаторів патріотичної поезії націоналісті нагородили пам'ятними призами та грамотами від ВО "Свобода".

Привітала переможців помічник-консультант депутата Львівської обласної ради Володимира Тістика свободівка Марія Іванець. "Шевченко для України ніколи не був просто талановитим поетом чи художником. Він був даний українській нації як Пророк, Мученик і Батько для визволення. Тарасове подвижницьке життя можна назвати мучеництвом в ім'я нової, незалежної, соборної, справедливої України. Шевченкове пророцтво ми читаємо у його безсмертному "Кобзарі", який актуальний і і століття тому, і через сотні років після нас. Він як Батько залишив українцям "Заповіт", що крізь віки промовляє до нас могутнім голосом: "…вставайте. Кайдани порвіте. І вражою злою кров'ю волю окропіте!". Революція Гідності пронесла Шевченкове слово поміж кулі й гранати, поміж вогонь і вибухи, як переможний гімн свободи. У час 200-літнього ювілею Кобзаря вся Україна сповняє Тарасів заповіт, звільняючись від духовних пут. Великою ціною життів Небесної сотні ми здобули право на нове справедливе майбутнє. Пам'ятаймо ж наших Героїв та будьмо достойними синами й дочками нової Української держави", – зазначила націоналістка.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Як ви оцінюєте роботу ...
Наступна новина: Житомирщина: сидір Кізін ...

КОМЕНТАРІ