Житомирщина: аграрні підприємства області забезпеченні на 100% якісним насінням

Житомирщина: аграрні підприємства області забезпеченні на 100% якісним насінням

15.03.14 12:20 0 701
14 березня відбулася Всеукраїнська селекторна нарада з питань АПК під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Івана Бісюка.

Основне питання селекторної наради - стан, підготовка та проведення весняно-польових робіт в кожному регіоні України. Іван Юрійович зазначив, що цьогоріч на державному рівні заплановано засіяти близько 18,5 млн. га ярих культур. Наразі необхідно у найкоротші терміни підживити озимі та захистити їх від шкідників.

Завдання для керівників кожної області полягає у стабілізації цінової ситуації по харчовим продуктам. Іван Бісюк наголосив на тому, що необхідно поновлювати практику продовольчих ярмарків навесні. Це допоможе врегулювати цінову політику.

«Саме в цей час закладається основа для виробництва сільськогосподарських культур на поточний рік для забезпечення потреб внутрішнього продовольчого ринку», - сказав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Іван Бісюк.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан відмітив, що аграрні підприємства області за останні роки дуже зміцніли, досягли гарних результатів, і на здатні самостійно провести весняно-польові роботи.

«Для підготовки та проведення весняно-польових робіт Житомирщині необхідно 1 млрд. 100 млн. грн. Вже зараз практично 80% господарств забезпечені необхідними ресурсами та на 100% високоякісним насінням», - зазначив Микола Миколайович.

Цьогоріч весняно-польові роботи розпочалися майже на два тижні раніше, ніж зазвичай, через сприятливі погодні умови. Тому наразі вже на 90% на території області підживлені озимі, проведено підготовку ґрунту і засіяно 1,5 тис. га вівса і ячменю й розпочато посів ярої пшениці.

Микола Дейсан також наголосив на тому, що комплекс проведення весняно-польових робіт цього року потрібно завершити раніше. Погода сприятиме аграріям закінчити посіви вчасно. Так, невелике зниження температури та дощ з мокрим снігом очікується 16-19 березня, а вже з 20-23 березня вдень температурні стовпчики сягатимуть позначок +15 - +18 градусів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ