У Рівненській області рятувальники провели профілактично-роз’яснювальну роботу з мешканцями будинку малосімейного типу, у якому за останніх п’ять років виникло вісім пожеж

У Рівненській області рятувальники провели профілактично-роз’яснювальну роботу з мешканцями будинку малосімейного типу, у якому за останніх п’ять років виникло вісім пожеж

15.03.14 19:21 0 860
13 березня рятувальники Головного управління ДСНС України у Рівненській області провели профілактично-роз’яснювальну роботу щодо дотримання основних правил пожежної безпеки з мешканцями малосімейки, яка розташована по вулиці Соборна, 275 у місті Рівному. Саме цього дня в одній із квартир на дев’ятому поверсі виникла пожежа. Тільки завдяки оперативності та професійним діям вогнеборців вдалося запобігти розповсюдження вогню на сусідні квартири та врятувати від загибелі молодого чоловіка.

Спільно із представниками ОСББ «Прометей», у яких на балансі перебуває будинок, працівники Держслужби з НС відвідали майже 200 квартир у яких проживає понад 400 громадян. Під час поквартирного обходу, з дозволу господарів, рятувальники проводили обстеження умов проживання та наголошували на дотримання правил пожежної безпеки у побуті. Усі без виключення мешканці багатоповерхівки отримали листівки та плакати із порадами безпечної життєдіяльності. Господарі уважно слухали учасників рейдової групи та обіцяли дотримуватись усіх порад співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Слід додати, що Головне управління ДСНС вкрає занепокоєне станом пожежної безпеки саме у цьому будинку малосімейного типу, адже за останніх п’ять років у ньому виникло вісім пожеж. Лише завдяки професіоналізму бійців ДСНС вдається уникати загибелі на них людей. Голова ОСББ пояснює це тим, що серед мешканців будинку переважна більшість - це одинокі, соціально незахищені, престарілі громадяни та ті, які часто зловживають спиртними напоями, тобто відносяться до категорії так званої «групи ризику».

З метою зменшення кількості пожеж такі профілактичні рейди спільно із працівниками міліції вирішено проводити у цій багатоповерхівці щомісяця.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ