Керрі і Лавров не домовилися: «Росія поважатиме волю кримського народу»

Керрі і Лавров не домовилися: «Росія поважатиме волю кримського народу»

15.03.14 12:08 0 703
Росія «поважатиме волевиявлення кримського народу», заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров після зустрічі в Лондоні з державним секретарем США Джоном Керрі. Як сказав він журналістам, згадуючи про Статут ООН, «права на самовизначення ніхто не скасовував», а «далі спекулювати немає сенсу, треба дочекатися результатів референдуму». «Своє ставлення до результатів референдуму ми висловимо, коли ці результати стануть відомі», – сказав він. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Лавров також заявив, що Росія не має планів вторгнення на Південний Схід України.

За його словами, в Росії і США і далі немає спільного бачення становища в Україні, і розбіжності залишаються. Але, сказав він, «розмова була корисною, щоб побачити, наскільки ми одне одного розуміємо».

Щодо Криму Лавров також сказав, що для Росії це «випадок, який не може розглядатися відокремлено від історії», «який не можна розглядати поза історичним контекстом». За його словами, Крим – це випадок «іще більш особливий, ніж Косово», і для Росії цей півострів «означає значно більше, ніж Коморські острови для Франції чи Фолклендські острови для Великої Британії».

Як сказав Лавров, у перебігу розмови Керрі «ніяких погроз не висував». Російський міністр назвав санкції «контрпродуктивним інструментом».

Керрі після понад п’ятигодинної розмови з Лавровим дасть свою прес-конференцію пізніше.

Сполучені Штати Америки і Європейський союз заявляли, що, якщо Росія не доможеться від проросійської фактичної влади Криму скасування призначеного на неділю «референдуму» про вступ півострова до її складу, вже в понеділок будуть запроваджені персональні санкції проти низки російських і фактичних кримських посадовців, а в разі дальшого загострення ситуації настануть і економічні санкції проти Росії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Зоя Казанжи: Національна ...

КОМЕНТАРІ