Росія закликає ОБСЄ надати спостерігачів на «референдум» у Криму

Росія закликає ОБСЄ надати спостерігачів на «референдум» у Криму

15.03.14 14:15 0 728
Росія знову закликала Організацію з безпеки і співпраці в Європі надати своїх спостерігачів на планований на завтра «референдум» у Криму щодо його вступу до Росії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Стверджуючи, ніби цей «референдум» «абсолютно легітимний і повністю відповідає волі народів Криму», Міністерство закордонних справ Росії закликало ОБСЄ «відмовитися від практики подвійних стандартів» і позитивно відповісти на «запрошення влади Криму» взяти участь у спостереженні за заходом.

Москва заявляє, що в неї «викликало розчарування» заява голови ОБСЄ, що цей «референдум» суперечить Конституції України і має вважатися незаконним і що організація виключає можливість спостереження за ним.

«Викликає також жаль, що швейцарське головування висловилося з приводу референдуму у Криму, але замовчує питання щодо законності державного перевороту в Україні, нинішнього київського режиму і правочинності його дій», – мовиться також у заяві МЗС Росії.

Днями міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер, який зараз головує в ОБСЄ, заявляв, що «референдум» у Криму суперечить Конституції України і має вважатися незаконним. Він також виключив можливість участі спостерігачів від ОБСЄ в цьому «референдумі», бо не були дотримані основні критерії конституційності цього «референдуму»; до того ж, передумовою участі спостерігачів є запрошення країни-члена організації, нагадав він.

Перед тим в ОБСЄ вже заявляли, що там не йдеться про розгляд «запрошення» з Криму спостерігати за «референдумом» про вступ півострова до Росії. За словами речниці ОБСЄ, Крим не має повноважень запрошувати спостерігачів, бо є регіоном, а не державою і не окремим членом організації. Тому, сказала вона, «Кримові було б важкувато нас запросити». Як наголосила речниця, Україна, яка є членом ОБСЄ, ніякого запрошення не надсилала, а організація дотримується принципу повної територіальної цілісності і суверенітету України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області в ...
Наступна новина: Олександр Турчинов: ...

КОМЕНТАРІ