Хмельниччина на фоні України одна з перших по підживленню зернових

Хмельниччина на фоні України одна з перших по підживленню зернових

16.03.14 13:14 0 836
Відбулася Всеукраїнська селекторна нарада стосовно проведення комплексу весняно-польових робіт та цінової ситуації на продовольчому ринку під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Івана Бісюка.

На селекторі заступник голови Хмельницької ОДА Володимир Галищук зазначив, що Хмельниччина на фоні аграрних регіонів України дійсно виглядає краще за багатьма позиціями. Він зазначив, що той фундамент,який був підготовлений та закладений аграріями Хмельниччини за минулі роки, спрацював. Тому відтепер гасло Хмельниччини- це продовольча безпека України.

Проаналізувавши всі проблеми галузі, Володимир Галищук в першу чергу виділив питання придбання паливо-мастильних матеріалів аграріями. На сьогоднішній день збоїв з їх постачанням немає, оскільки всі ті трейдери, які працюють на ринку Хмельниччини достатньо забезпечені паливо-мастильними матеріалами, на відміну від інших регіонів, де вона, на жаль, гостро відчуваєтьсяться.

Радує те, що на Хмельниччині завершився такий важливий агротехнічний захід як підживлення озимих, який наразі був виконаний стовідсотково, а також аграрії приступили вже до другого підживлення, це свідчення того, що Хмельниччина буде з хлібом. Володимир Галищук також наголосив на проблемі з запасами вологи у ґрунтах, на жаль, її вміст в порівнянні з попередніми роками мінімальний. В підтвердження цього є низький рівень води у водоймах Хмельниччини. Для того, щоб убезпечитися від негативних наслідків цієї проблеми, заступник голови Хмельницької ОДА закликав аграріїв скористатися народним методом збереження вологи у ґрунтах, а саме -боронуванням. Цей спосіб дасть змогу не допустити випаровування вологи з ґрунту, що в свою чергу дасть змогу отримати дружні сходи від будь-якої ярої культури.

В цьому році на Хмельниччині планується посіяти 95 тисяч гектарів ранніх ярих зернових. В квітні почнеться основна посівна. В основному це посіви сої та кукурудзи, площі цих культур на Хмельниччині в цьому році будуть сягати за 35 тисяч гектарів кожна. На закінчення селекторної наради Володимир Галищук висловив запевнення в тому, що Хмельниччина буде засіяна стовідсотково.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Заява Прем'єр-міністра ...

КОМЕНТАРІ