Європа вимагала «надто багато» від України і пропонувала їй «надто мало», – Сорос

Європа вимагала «надто багато» від України і пропонувала їй «надто мало», – Сорос

16.03.14 16:46 0 827
Легендарний мільярдер-фінансист Джордж Сорос вважає, що Європу очікують 25 років стагнації за умови, якщо політики не докладуть зусиль у справі подальшої інтеграції валютного блоку і не змінять політичний курс, що не сприяє банківському кредитуванню.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу Bloomberg.

Незважаючи на те, що фінансова криза, яка переслідувала Європу з 2010 року, завершилася, ЄС все ще знаходиться віч-на-віч з кризою політичною, що розділила регіон на країни-кредитори і країни-боржники, заявив Сорос.

Щодо українського питання Сорос зауважив, що Україна має стати «тривожним дзвінком» для Європи. На його думку, ЄС вимагав «надто багато» від України і пропонував їй «надто мало» у минулому, коли країна намагалася приєднатися до політичного блоку, що й дозволило російському президентові Путіну заповнити цей пробіл і нав’язати Україні свою владу.

«Європі необхідно знову відкрити для себе свою європейську ідентичність. Замість того, щоб кожна країна відстоювала виключно свої національні інтереси, все сильніше грузнучи у конфлікті з іншими», – підкреслив Сорос. «Я сподіваюся, Європа витримає цей тест», – додав він.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі до ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ