Неподалік траси Київ-Чоп ліквідовано займання безгосподарчого будівельного вагончика

Неподалік траси Київ-Чоп ліквідовано займання безгосподарчого будівельного вагончика

16.03.14 11:09 0 859
О 16:45 14 березня на 221 км автодороги Київ - Чоп виникла пожежа у безгосподарчому металевому вагончику для будівельників розміром 5×3 м, розташованому неподалік траси.

Вітряна погода сприяла швидкому розповсюдженню вогню по сухій траві. Поруч знаходилися житлові будинки.

До ліквідації пожежі оперативно було залучено підрозділ найближчої до місця події 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини м.Новоград-Волинський. По прибуттю рятувальників вже за 3 хвилини поширення вогню було припинено і о 17:40 пожежа була повністю ліквідована.

Вогнеборці стверджують, що навесні у пожежонебезпечний період найчастіше до таких займань призводить кинутий кимось у суху траву недопалок або необережне поводження з вогнем, зокрема і неконтрольоване випалювання прибраного минулорічного листя.

Лише за останню добу за таких обставин на Житомирщині вигоріло 9,7 га сухої трави. Крім того постраждали житлові будинки та господарські споруди.

Фахівці ДСНС застерігають: спалювати сухостій можна лише у безвітряну погоду якнайдалі від будівель та споруд (краще на городі), під пильним наглядом, та мати напоготові засоби пожежогасіння.

У ДСНС України у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Тернопіллі сесія ...

КОМЕНТАРІ