40 громадян України не пустили до Росії в «Шеремєтьєво» – МЗС

40 громадян України не пустили до Росії в «Шеремєтьєво» – МЗС

16.03.14 10:10 0 915
Близько 40 громадян України були затримані в суботу, 15 березня, у московському міжнародному аеропорту «Шереметьєво». Вони були недопущені до в’їзду до Росії. Українська сторона розглядає це як «елемент антиукраїнської істерії Кремля». Про це заявило МЗС України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Українські громадяни прибули до Москви авіарейсами з Києва, Донецька та інших міст України. При цьому компетентними органами РФ було проведено їх фотографування та дактилоскопія.

«Жодних пояснень щодо причин затримання ні громадянам України, ні представнику Посольства України в РФ, який прибув на місце, надано не було. Протягом останніх днів були також зафіксовані й інші подібні випадки», – ідеться в коментарі департаменту інформаційної політики українського зовнішньополітичного відомства.

«Такі дії російської сторони не можуть розцінюватись інакше як елемент розгорнутої Кремлем антиукраїнської істерії, заручниками якої стають дедалі більше громадян», - наголосили в МСЗ України і закликали російську сторону забезпечити захист законних прав та інтересів громадян України на території РФ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині працівники ...

КОМЕНТАРІ