На Волині за вимагання грошей у студента коледжу чоловіка засудили до чотирьох років в'язниці

На Волині за вимагання грошей у студента коледжу чоловіка засудили до чотирьох років в'язниці

16.03.14 17:01 0 991
У місцях позбавлення волі зловмисник опиниться, якщо протягом трьох років скоїть новий злочин.

Правоохоронці встановили, що раніше судимий молодик, погрожуючи фізичною розправою, протягом дев’яти місяців періодично вимагав у студента гроші. Загалом відібрав у нього близько 2000 гривень.

Хлопчина на банківську картку отримував стипендію. Довідавшись про це, спритник разом із друзями залякав його, а у результаті – парубок спочатку сам знімав гроші із картки, а потім повідомив пін-код та інші реквізити вимагачеві. Таким чином зловмисник на свій розсуд без сторонньої допомоги знімав необхідні суми. Про погрози синові батькам повідомила викладач коледжу, котра неодноразово бачила зустрічі парубків, а відтак запідозрила щось недобре.

У результаті родина звернулася до працівників міліції. Згодом з’ясувалося, що правопорушник раніше вже притягувався до кримінального відповідальності за скоєння крадіжки. Свою вину у вчиненому визнав і розповів, що робив це заради лікування матері, яка постійно хворіє.

Нововолинський міський суд Волинської області детально розглянув усі обставини справи за частиною 2 статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, а відтак присудив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном три роки.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ