У Львівській області в системі МВС дуже багато людей, які готові чесно і віддано працювати - Сергій Зюбаненко

У Львівській області в системі МВС дуже багато людей, які готові чесно і віддано працювати - Сергій Зюбаненко

16.03.14 17:55 0 853
В системі МВС дуже багато людей, які готові чесно, віддано працювати, якщо не буде вказівок зверху. Не обличчя потрібно змінювати, а систему.

Про це заявив 14 березня під час програми «Люстрація» на телеканалі ZIK, начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко відповідаючи на запитання щодо кадрових призначень у силовому блоці і доцільності проведення повної люстрації правоохоронців.

Коментуючи події у т.з. «Ніч гніву», коли з міського управління та райвідділів міліції Львова зникла зброя, Сергій Зюбаненко наголосив на тому, що керівництвом Головного управління МВС України у Львівській області було прийнято рішення не застосовувати зброю проти людей і висловив переконання, що це було рішення, коли «із двух зол вибирають найменше».

«Ми мали діяти по закону, і в тій ситуації яка сталася, ми мали право застосовувати вогнепальну зроблю. Але керівництвом Головного управління та керівництвом міського управління міліції було прийнято рішення цього не робити і зброю проти людей не застосовувати. Те, що зникла зброя – це дуже велика біда. Ця зброя може десь стріляти. Але, як кажуть, із двух зол вибирають найменше. Якщо був би один постріл, якщо були б загиблі – мені навіть важко прогнозувати, що могло б бути далі. Тому діяли безпосередньо по ситуації», - зазначив Сергій Зюбаненко.

Окреслючи подальші завдання роботи працівників міліції в умовах падіння довіри до правоохоронців, керівник міліції Львова наголосив на необхідності «роботи в унісон з громадськістю».

«Від початку утворення Львівського майдану я намагався кожного дня спілкуватися з людьми. Коли перекривали дороги, блокували військові частини – особисто приїжджав і спілкувався з людьми. Люди хочуть бути почутими, а я хотів би, щоб ми працювали з громадськістю в унісон і щоб у нас було одне завдання – не політика, а охорона громадського порядку», - добавив Сергій Зюбаненко.

Також Сергій Зюбаненко окреслив грузинський досвід реформування правоохоронних органів, який також слід впроваджувати у реформі української міліції, і наголосив, що міліція Львова ще рік тому стала на шлях реформування запровадивши проект «Добровільна реформа міліції Львова», а також дав відповіді на запитання від громадян, які прозвучали у прямому ефірі програми.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США попереджають своїх ...
Наступна новина: Тернопілля: область уже з ...

КОМЕНТАРІ