У Донецьку поховали Дмитра Чернявського, загиблого на мітингу 13 березня

У Донецьку поховали Дмитра Чернявського, загиблого на мітингу 13 березня

16.03.14 17:23 0 849
У Донецьку поховали 22-річного активіста обласної парторганізації ВО «Свобода» Дмитра Чернявського, який загинув від ножового поранення на мітингу 13 березня. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На громадянську панахиду прийшло понад 300 осіб, дуже багато людей не були особисто знайомі з Дмитром, але в день qjuj загибелі ,ekb на площі ім. Леніна серед учасників акції за єдність України.

При похованні ті, хто зібралися на кладовищі, кілька разів заспівали гімн України і скандували: «Герої не вмирають!».

Дмитро був єдиним сином у своїх батьків, чотири попередні роки був донецьким студентом, а на 5-й курс вступив до магістратури Львівського національного університету, де і навчався. Тільки 5 березня він відзначив свій 22-й День народження. При похованні Дмитра накрили прапором України і поховали як героя.

Увечері 13 березня в Донецьку сталася сутичка під час мітингу за єдність України – проросійські активісти, що влаштували перед цим власну акцію, спробували завадити проведенню мирної акції на головній площі міста. Вони закидували донеччан яйцями і петардами. Частина учасників проукраїнського мітингу виявилася оточеною зусібіч агресивно налаштованими проросійськими радикалами, їх відокремлював кордон міліції. Але проросійські молодики прорвалися через нього й вчинили бійку, вигукуючи донеччанам «На коліна!» Внаслідок сутички постраждало понад 30 осіб.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив у п’ятницю, 14 березня, що за результатами розслідування трагедії в Донецьку затримані шість осіб, також зросла кількість нападників, особи яких встановили «завдяки активній роботі з журналістами, які надали матеріали».

Також встановили особу вбивці, який завдав смертельних ран Дмитру, написав Аваков у фейсбуці. Цю особу, на прізвисько «Кат», уже розшукують, запевнив він.

Міністр також назвав неадекватними дії донецької міліції в деякі моменти протистояння. За його словами, такий реальний стан справ у донецькій міліції, і «заміною керівного складу не обійтися, потрібні глибші дії і реабілітація».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ