Григорій Пустовіт: “Ситуація в області - під контролем, однак перед нами виникають нові виклики і ризики. Ми працюємо над їх вирішенням щодня задля розвитку господарського комплексу області та добробуту волинян”

Григорій Пустовіт: “Ситуація в області - під контролем, однак перед нами виникають нові виклики і ризики. Ми працюємо над їх вирішенням щодня задля розвитку господарського комплексу області та добробуту волинян”

16.03.14 11:50 0 1006
“Ситуація в області — під контролем, однак перед нами виникають нові виклики і ризики. Ми працюємо над їх вирішенням щодня задля розвитку господарського комплексу області та добробуту волинян”, - на цьому наголосив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт під час інтерв’ю телепрограмі “Акценти”.

Зокрема, голова облдержадміністрації розповів про пріоритетні напрямки роботи, кадрову політику та основні завдання, над вирішенням яких виконавча влада краю працюватиме найближчим часом.

За словами Григорія Пустовіта, всі служби обласної державної адміністрації та райдержадміністрацій працюють у звичному режимі. Однак окремі складнощі в їх роботі є і перш за все вони пов'язані з кадровими питаннями.

“Майдан поставив завдання - очищення влади. Це завдання нині — на першому місці. Поки немає голів райдержадміністрації, окремі департаменти та управління теж без керівників. Коли б ми керувалися традиційними принципами роботи, то вирішити ці питання можна було б дуже швидко - наші попередники брали на себе відповідальність і призначали команду самостійно. Нині ж по-іншому, адже ігнорувати думку громади, політичних партій, активістів, ми не можемо. Треба враховувати всі пропозиції ”, - зазначив Григорій Пустовіт.

“ ми визначилися: першим заступником голови облдержадміністрації стане Сергій Кудрявцев, рекомендований ВО «Свобода»; заступником з гуманітарних питань - Роман Карпюк, від ВО «Батьківщина»; заступником з питань АПК - Микола Собуцький, запропонований Асоціацією фермерів Волині. Отож, ми бачимо, що формування кадрів іде з врахуванням думки не лише політичних партій, а й громадських організацій. Конструктивний діалог відбувається і в ході обговорення кадрових призначень на посади голів РДА, керівників департаментів та управлінь. ”, - наголосив він.

Голова облдержадміністрації окреслив і економічні процеси в області. На його думку, ситуація непроста. “Має місце зростання цін, насамперед на імпортні товари. На це впливають й інші чинники - інфляційні процеси, ризики, пов'язані з загрозами територіальній цілісності України. Разом з тим, підприємства, малий, середній бізнес працюють, докладаючи зусиль для стабілізації економіки, даючи людям роботу”, - зауважив він.

Григорій Пустовіт також особливо наголосив, що пенсії, соціальні виплати волиняни отримують вчасно і в повному обсязі. Окрім того, у розпалі – посівна і волинські аграрії активно взялися до роботи. Це дає можливість сподіватися на гарний врожай.

Голова облдержадміністрації окреслив і першочергові завдання, які ставить перед собою нова влада: “По-перше: необхідно завершити кадрову ротацію; по-друге: дати час новопризначеним керівникам адаптуватися у справах і повноцінно влитися в робочий процес. Також в області тривають мобілізаційні заходи”.

“І головне: всі наші дії відбуваються під гаслом “Ні корупції, ні схемам, ні хабарництву”. І я особливо наголошую: якщо чиновник дозволить собі організовувати тіньові схеми чи навіть натякати на хабар, - таким не місце у державній владі. Ми будемо шукати нових людей: чесних, порядних, які прийшли у владу не для збагачення, а зробити наше життя кращим, передбачуваним, яке б відповідало європейським критеріям демократичних суспільств. Тому головне - боротьба з корупцією, з хабарництвом, з корупційними схемами”, - наголосив Григорій Пустовіт.

“А змінивши систему роботи ми перейдемо до наступних реформ”, - резюмував голова Волинської облдержадміністрації.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ