Що таке видавничий клуб

Що таке видавничий клуб

16.03.14 23:25 0 1132
Видавничий клуб є неформальному спільнотою авторів, книголюбів, професіоналів, що беруть участь у видавничому процесі (редакторів, дизайнерів, фахівців з друку, ілюстраторів, перекладачів) і просто ентузіастів зацікавлених у виданні книг. Кожен член клубу представляє тільки самого себе і має можливість користуватися допомогою клубу для реалізації власних проектів. У розпорядження членів клубу надається персональна сторінка, на якій можна публікувати або виставляти на продаж свої книги та інші роботи. Адміністратори клубу беруть на себе створення і підтримку сторінки учасника в робочому стані.
Чим видавничий клуб відрізняється від видавництва нам розкаже Петренко А. Н. - редактор видавництва Поділля.

1. Більшість видавництв - це комерційні організації, єдина мета яких полягає в отриманні прибутку. Тому рішення видавати або видавати книгу в основному залежить від думки видавництва про можливості отримання прибутку.
Клуб - організація некомерційна, його основною метою є допомога членам клубу в реалізації їхніх власних видавничих проектів. Тому, єдиною людиною з правом вирішального голосу, є тільки автор проекту.

2. Крім чисто фінансових, у комерційного видавництва і його власників, можуть бути й інші інтереси. Тому те, що видавництво не хоче видавати за іншими, відмінним від комерційних, причин, зазвичай відкидається з вироком - "неформат"!
У клубу ж немає ні власних комерційних інтересів, ні власників, ні редакційної колегії, ні рекламодавців, тому немає і проблем з виданням будь-якого неформату, звідси і його назва.

3. Клуб, на відміну від видавництва, є не тільки місцем де рукопис чисто технічно перетворюється на книгу, а й майданчиком для спілкування, на якій можна обговорити будь-яку, навіть дуже "сиру" ідею, отримати пораду і підтримку, професійну консультацію, знайти однодумців або спонсорів для фінансування свого проекту або самому прийняти участь в чужому.
Як реалізувати свій проект за допомогою клубу

Якщо мова йде про комерційне або особистому проекті, у автора є бюджет на видання і він знайомий з видавничим процесом, то тоді він сам може просто зв'язатися з потрібними йому фахівцем, з числа членів клубу і запропонувати їм взяти участь у проекті. Всі домовленості відбуваються безпосередньо між членами клубу, адміністратори можуть втрутитися в проект тільки у випадку виникнення непередбачених обставин чи на прохання одного з членів клубу беруть участь у проекті.

Якщо автор не знає з чого почати, то черговий адміністратор клубу допоможе йому підготувати план видання і визначити, які саме фахівці будуть потрібні, а також допоможе з цими фахівцями зв'язатися. Щоб отримати допомогу, автору потрібно просто коротко описати свій проект і надіслати адміністратору листа з позначкою "потрібна допомога" на сторінці "Контакти".

Клуб не бере ніяких комісійних, всі розрахунки і домовленості відбуваються безпосередньо між членами клубу, тому кінцева вартість реалізації проекту в рамках клубу може виявитися значно нижче, ніж в комерційному видавництві.
Источник: http://podillya.com.ua
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: За добу у Львові 2 людини ...

КОМЕНТАРІ