Меджліс просить про допомогу Організацію ісламського співробітництва

Меджліс просить про допомогу Організацію ісламського співробітництва

17.03.14 11:46 0 781
Меджліс кримськотатарського народу звернувся до генерального секретаря Організації ісламського співробітництва Іяд Бін Аміна Мадані із закликом використати авторитет і вплив цієї організації для пошуку шляхів мирного розв’язання кризи в Криму. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Події, що розвиваються в Україні, зокрема в Криму, загрожують перерости в глобальну гуманітарну катастрофу для його більш ніж двохмільйонного населення – росіян, українців, і особливо кримськотатарського народу, традиційною релігією якого є іслам», – мовиться у зверненні. У ньому також зазначається, що 27 лютого в Криму був початий державний переворот за одночасного введення військ Російської Федерації до Криму, що є частиною території суверенної України.

«Особливу тривогу у багатонаціонального населення Криму викликають численні парамілітарні формування, як місцеві, так і ті, що масово вводяться разом з військами Російської Федерації. У той же час все мирне населення кримського півострова залишається беззбройним. Такий розвиток подій загрожує виникненням міжконфесійного конфлікту, головною жертвою якого стане нечисленний мусульманський, корінний народ Криму – кримські татари. Ситуація посилюється тим, що обмежується в’їзд до Криму дипломатів іноземних держав, представників міжнародних організацій, військових спостерігачів від ОБСЄ», – наголошується в зверненні представників кримськотатарського народу.

Меджліс закликав генсекретаря Організації ісламського співробітництва «бути рішучим в ім’я миру і справедливості, в ім’я збереження життя сотень тисяч людей, що живуть в Криму, адже в будь-який момент може статися непоправне».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: за ...
Наступна новина: У Львові виявлено 16 кг ...

КОМЕНТАРІ