У Волинській області уряд сформує резервний фонд розміром 6,8 млрд грн для мобілізації та приведення ЗСУ, ВВ та прикордонслужби в ефективний стан, - А. Яценюк

У Волинській області уряд сформує резервний фонд розміром 6,8 млрд грн для мобілізації та приведення ЗСУ, ВВ та прикордонслужби в ефективний стан, - А. Яценюк

17.03.14 10:27 0 767
Уряд прийме рішення про формування резервного фонду для здійснення запитів з оборони в розмірі 6,8 млрд грн. По це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Уряду в неділю, 16 березня.

Арсеній Яценюк наголосив, що кошти терміново необхідні для проведення мобілізації і приведення Збройних Сил, внутрішніх військ і Державної прикордонної служби у відповідний ефективний стан.

«У зв’язку із загрозливою ситуацією, яка є на українських кордонах, і військовою агресією з боку Російської Федерації, нам необхідно прийняти рішення про термінове формування резервного фонду і направлення коштів цього резервного фонду на мобілізацію, модернізацію і підвищення боєготовності внутрішніх військ Міністерства оборони та Державної прикордонної служби», - наголосив він.

Глава Уряду повідомив, що вчора ввечері стосовно цього питання відбулася нарада у виконувача обов’язків президента України.

Він повідомив, що загалом запити силових відомств на три місяці становлять 6,8 млрд грн: «Практично нам необхідно в десять разів збільшити суму коштів на оборону, яка була передбачена в поточному законі про Державний бюджет».

«Для того, щоб в цих надзвичайно складних умовах профінансувати Міністерство оборони і інші силові відомства, нам треба буде перерозподілити кошти і зняти з низки програм ці мільярди. мова іде про захист нашої країни. І будь-які інші витрати не будуть нічого вартувати, якщо українська армія, українські Збройні Сили не зможуть захистити державу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що програми, в тому числі й соціальні, які будуть скорочені внаслідок створення резервного фонду ,будуть відновлені «після того, коли ми захистимо державу і коли в Україні почнеться економічне зростання».

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міністри оборони США й ...
Наступна новина: У Дніпропетровську ...

КОМЕНТАРІ