У Луцьку відбулось Віче скорботи до 70-х роковин масового винищення українських сіл на теренах Холмщини

У Луцьку відбулось Віче скорботи до 70-х роковин масового винищення українських сіл на теренах Холмщини

17.03.14 08:48 0 863
16 березня, на меморіальному комплексі „Вічна Слава” у Луцьку відбулось Віче скорботи з нагоди 70-х роковин масового знищення українських сіл на Холмщині.

Участь у заході взяли члени Волинського обласного товариства „Холмщина”, представники духовенства, місцевої влади, усі, кому не байдужа доля та історія нашого народу.

Серед тих, хто віддав шану загиблим за Бугом українцям – голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, Луцький міський голова Микола Романюк, народний депутат України Анатолій Вітів, депутат Луцької міської ради Юрій Вега, гості зі Львівщини - представники громадських організацій „Холмщина” та „Лемківщина”.

Розпочали Віче літією настоятелем церкви Холмської ікони Божої Матері протоієрея Михаїла, а під мелодію реквієму „Господи помилуй і прости”, який написав Віктор Тиможинський на слова Йосипа Струцюка, присутні поклали квіти до пам'ятного знака депортованим холмщакам та оновленої стели, на якій викарбувані назви 213-ти спалених за Бугом українських сіл.

Луцький міський голова Микола Романюк, який завжди бере участь у таких заходах товариства „Холмщина”, згадуючи останні події у Криму зазначив, що у цей важкий для держави час ми як ніколи повинні пам'ятати трагічні сторінки нашої історії. „Я просто дивуюся, чому ми не робимо висновків з цієї історії”, - наголосив Микола Романюк.

Після завершення Віче скорботи голова обласного товариства ”Холмщина” Микола Онуфрійчук запросив усіх охочих до участі у вшануванні короля Данила Галицького. Адже саме у березні 750 років тому він знайшов вічний спокій на Холмщині.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Криму виявили тіло ...

КОМЕНТАРІ