У Дніпропетровську мітингують як за неподільність України, так і за кримський «референдум»

У Дніпропетровську мітингують як за неподільність України, так і за кримський «референдум»

17.03.14 10:32 0 891
У неділю в Дніпропетровську тривали два мітинги: один – за неподільність України, ще один – на підтримку «референдуму» у Криму. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як інформує кореспондент Радіо Свобода, сотні людей зібрались на традиційне недільне віче на центральній площі міста, що віднедавна має назву Героїв Майдану, під гаслом «За мир і єдність в Україні!». У руках вони тримали синьо-жовті прапори, а також плакати з написами «Україна Єдина», «Сепаратистів до відповідальності», «Ні російській агресії».

Учасники віча заявляли про неподільність і єдність України, а також про своє невизнання «референдуму» в Криму. За їхніми словами, у розв’язанні конфлікту на Кримському півострові вони сподіваються на допомогу міжнародної дипломатії, зокрема покладають надії на запровадження санкцій щодо російських високопосадовців з боку ЄС і США.

«Громадськість всього світу підтримує нас не тільки морально. Всі громадські організації, з якими ми працюємо, тиснуть на свої уряди, аби Україна якомога швидше увійшла до Європейського Союзу, аби санкції проти тих чиновників, які ганьбили нашу країну, були якомога суворішими», – сказав на вічі громадський активіст Павло Хазан, який якраз повернувся із Франції.

Тим часом біля театру опери та балету під прапорами Росії, Білорусі і червоними прапорами СРСР зібралися проросійськи налаштовані громадяни. Тримаючи у руках плакати з написами «Слов?янська єдність», «Референдум – краще, ніж війна» тощо, вони скандували «Росія!» і «Беркут!».

Промовці цього мітингу закликали присутніх перейти від «балачок до конкретних дій» за прикладом Харкова та Донецька. Неподалік від мітингувальників перебували кілька десятків невідомих молодиків спортивної статури.

У неділю у зв?язку із загрозою посягань на свободу і незалежність України Штаб національного захисту і «Правий сектор» в регіоні оголосили загальну мобілізацію патріотичних сил. Особлива увага приділяється охороні адміністративних будівель та національних символів, адже є інформація про підготовку до спроб підняття у Дніпропетровську російських триколорів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: БЛАГОДІЙНИЙ ВНЕСОК ДЛЯ ...

КОМЕНТАРІ