В Чернівецькій області розповіли як стати добровільним помічником правоохоронців

В Чернівецькій області розповіли як стати добровільним помічником правоохоронців

18.03.14 16:23 0 662
Останнім часом в Україні поширюється практика створення громадських формувань з охорони громадського порядку, тому ми вирішили зупинитись на тому, як вступити в лави подібного формування.

Громадські формування з охорони громадського порядку створюються на добровільних засадах за місцем роботи або проживання громадян.

Отже, якщо громадяни вирішили брати участь в охороні громадського порядку на території населеного пункту, де вони проживають, необхідно на загальних зборах прийняти відповідне рішення про створення громадського формування з охорони громадського порядку. При цьому склад зазначеного формування повинен бути не менше 10 осіб.

Для реєстрації громадського формування з охорони громадського порядку його засновники подають до відповідного виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної у місті ради за місцем його діяльності рішення про його створення, підтримане відповідним органом внутрішніх справ, узгоджене з цими органами статут, інформацію про керівний склад, а також список членів формування.

Членами громадського формування з охорони громадського порядку можуть бути громадяни України, які досягли 18-річного віку, виявили бажання брати участь в охороні громадського порядку та здатні за своїми діловими, моральними якостями і станом здоров'я виконувати на добровільних засадах взяті на себе зобов'язання.

Не можуть бути членами зазначених громадських формувань особи, які порушують громадський порядок, з яких не знята або не погашена судимість, раніше засуджені за умисні злочини, хворі на хронічний алкоголізм і наркоманію.

Якщо ви вирішили стати членом вже існуючого громадського формування, вам необхідно в першу чергу зв’язатись з керівником цієї організації.

Керівник громадського формування зобов'язаний провести ознайомчу бесіду з кандидатом у члени громадського формування, довести до його відома основні вимоги Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» та статуту громадського формування;

Окрім цього, кандидат повинен заповнити заяву про вступ у члени громадського формування та заповнити запит на ім'я керівника органу внутрішніх справ за місцем проживання і разом із заявою надіслати до відповідного ОВС для проведення перевірки.

З кандидатами в члени громадського формування, які отримали висновки органів внутрішніх справ про можливість їх зарахування у члени громадського формування з охорони громадського порядку, проводяться навчання з правової та спеціальної підготовки.

Після навчання видається довідка про участь у роботі громадського формування по забезпеченню охорони громадського порядку, кандидат зараховується членом формування і отримує посвідчення.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Гран Прі Малайзії під ...

КОМЕНТАРІ