Голову сільради на Ужгородщині звільнили з посади за те, що виділив земельну ділянку сину

Голову сільради на Ужгородщині звільнили з посади за те, що виділив земельну ділянку сину

18.03.14 17:39 0 639
Сільського корупціонера викрили працівники Закарпатського Управління по боротьбі з організованою злочинністю.

Працівники УБОЗ УМВС України в Закарпатській області склали адміністративний протокол по корупції щодо голови сільської ради в Ужгородському районі. Цей держчиновник, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, державним службовцем 4 категорiї 7 рангу, вчинив корупційне правопорушення.

Він умисно не повідомив сільську раду про наявність у нього конфлікту інтересів, а саме суперечність між особистими майновими інтересами його близької особи (сина) та своїми службовими повноваженнями як голови сільської ради, коли на розгляд сесії виносилось питання про надання його сину дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею 0,0792 га. в межах населеного пункту.

Більше того, він сам брав безпосередню активну участь у прийнятті позитивного рішення, чим порушив ст.14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» - (урегулювання конфлікту інтересів) та вчинив адміністративне корупційне правопорушення, передбачене ч.1 ст.172-7 КУпАП - (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів).

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області визнав посадову особу винною та зобов’язав її сплатити штраф. Вказаного голову сільської ради також звільнено із займаної посади.

Апеляційний суд Закарпатської області подану екс-сільським головою апеляційну скаргу залишив без задоволення, а постанову судді Ужгородського міськрайонного суду щодо нього – без змін, повідомляє УБОЗ УМВС України в Закарпатській області.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українці здобули на ...
Наступна новина: Монтаж ліфтів

КОМЕНТАРІ