В Івано-Франківській області ДАІвці спільно із "Автомайданом" провели операцію із виявлялення водіїв-правопорушників великовагового транспорту

В Івано-Франківській області ДАІвці спільно із "Автомайданом" провели операцію із виявлялення водіїв-правопорушників великовагового транспорту

18.03.14 16:49 0 689
Інспектори Калуського взводу роти дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції провели відпрацювання під умовною назвою «Стоп-фура» з метою виявлення водіїв великовагового транспорту, які рухаються територією міста замість руху по об’їздній дорозі Калуша. До цієї акції долучилися активісти громадського формування «Самооборони» та "Автомайдану", які вважають проблему бездоріжжя досить наболілою.

Ця тема потребує вирішення спільних зусиль всіх структур влади і громади краю та має на меті привернути увагу влади, підприємців до проблем стану утримання доріг державного підпорядкування та шляхів їх вирішення. На жаль водії вантажівок цього не усвідомлюють тому ті, хто ігнорував Правила дорожнього руху поплатилися штрафами за допущені порушення, оскільки інспектори складали протоколи та виносили постанови в присутності свідків як того вимагає законодавство.

- Така спільна робота підвищує довіру громадян до служби Державтоінспекції, - зауважив командир взводу ДПС Вадим Ткаченко. Ми працюємо неупереджено, прозоро, виявляємо реальні факти порушень на очах помічників від громадськості, тож відразу видно і спілкування і відношення між учасниками дорожнього руху. Я би сказав така спільна робота додає нам авторитету і заодно дисциплінує водіїв, бо декотрі соромливо визнавали порушення. А головне, не тільки методом адміністративного впливу на порушників, але й пропаганди серед громадськості в тому числі роз’яснення через засоби масової інформації ми повідомляємо і іногородніх водіїв вантажівок і місцевих про заборону в’їзду в місто.

Активіст від "Автомайдану", учасник даної акції Володимир Павлів зазначає: "Ми будемо робити все можливе, щоби забезпечити ремонт дороги від початку об’їзду міста до її закінчення бо у теплу пору року за такої ситуації, коли фури їдуть через місто, дорога у центрі не буде кращою, ніж на Об’їздній. Ми, кожний зі свого боку, хочемо допомогти і нашими силами, тобто підприємців і звичайно, влади. Підприємці згідні внести свій внесок: надати автомобілі, робочу силу, будівельні матеріали для поточного ремонту. У нас немає спецтехніки. Потрібен грейдер, якого мають взяти на себе комунальні підприємства і допомогти спільній справі".

Щоб зарадити проблемам ремонтів доріг, які щорічно загострюються з приходом весни, представники громадсьтких формувань вирішили вносити це питання на розгляд сесії міських, районних рад та обговорювати умови видачі дозволів на проїзд містом вантажних автомобілів.

Прес-служба УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ