У Рівненській області людям повернуто близько 3 млн. грн. зароблених коштів

У Рівненській області людям повернуто близько 3 млн. грн. зароблених коштів

18.03.14 13:21 0 628
Своєчасне отримання винагороди за працю – конституційне право громадян, захист та поновлення якого є пріоритетним у діяльності органів прокуратури Рівненської області.

Проведеними у цьому році прокурорськими перевірками виявлено непоодинокі факти невиплати заборгованості із заробітної плати.

Зокрема, прокуратурою міста Рівне у січні цього року встановлено, що керівник акціонерного товариства у порушення вимог Закону України "Про оплату праці" не розрахувався за виконану роботу із 420 працівниками, а сума боргу із заробітної плати сягнула до 1,9 млн.грн. За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України. На даний час заборгованість погашено у сумі понад 400 тис. грн.

Лише завдяки втручанню прокуратури керівник приватної агрофірми у Рівненському районі розрахувався зі 197 працівниками та виплатив їм увесь борг в сумі 312 тис.грн.

Млинівським міжрайонним прокурором виявлено факт укриття керівником комунального підприємства 90 тис. грн. заборгованості з виплати заробітної плати. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. На вимогу прокурора вже погашено заборгованість у сумі 58 тис. грн.

На протиправні дії керівників підприємств, які не виплачували працівникам зароблені кошти, реагували також прокурори Володимирецького, Рівненського, Сарненського районів та Дубенський міжрайонний.

Всього ж з початку року стосовно таких горе-керівників розпочато 7 кримінальних проваджень.

На вимогу та за втручання органів прокуратури Рівненської області цьогоріч людям вже виплачено близько 3 млн. грн. заборгованої заробітної плати.

Цілеспрямована робота прокурорів на зазначеному напрямі продовжується.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: На Хмельниччині за чисте ...

КОМЕНТАРІ