Мастильно-охолоджувальні рідини

Мастильно-охолоджувальні рідини

18.03.14 13:14 0 1830
Мастильно-охолоджувальних рідин (МОР), використовують для зниження тертя при обробці металів різанням і тиском, зменшення зносу та охолодження різального інструменту, полегшення процесу деформування - зрізаного шару металу, поліпшення якості оброблюваних поверхностей, видалення (змивання) металевої стружки і запобігання корозії знову оброблених поверхностей. Купити мастильно-охолоджувальні рідини ви можете тут: http://osmtech.ru/.

МОР поділяють на слідуючі групи: рідкі нафтопродукти, що містять маслорозчинні ПАР; істинні або колоїдні водні розчини електролітів і орг. ПАР; емуль - соли (3-10% -і водні емульсії нафтових масел, гл. Обр. Індустріальних), що дають при розчиненні у воді емульсії молочно -білого кольору, і розчинні масла, які утворюють з водою колоїдні напівпрозорі за рахунок солюбілізації (див. Міцелярні системи) масла і присадок мицеллами водомаслорастворімих ПАР.

Рідкі нафтопродукти - газ, газойль, малов'язке індустріальне масло з добавкою в якості ПАР олеїнової к-ти, сульфофрсзола (суміш нафтових масел) і ін присадок. Ці МОР застосовують гл. обр. для змащення ріжучого інструменту при протягуванні, хонинговании (обробка пов- стей заготовок абразивним інструментом), розгортанні, свердління і ін операціях обробки металів.

Водні р -ри електролітів і орг. ПАР- р -ри карбонату або нітрату Na, тринатрийфосфата з додаванням рідкого скла, хромпика, бури, хлоридів Са або Mg, а також гліцерин, триетаноламін, змочувачів типу ОП- 7 або ОП- 10 та ін Дані МОР використовують при чорновому обтачивании металів, передуватиме фрезеруванні, свердлінні, розпилюванні і т.п.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Правоохоронці спільно з ...
Наступна новина: Начальник УМВС України в ...

КОМЕНТАРІ