Жителі Житомирщини добровільно здали до міліції 34 одиниці зброї

Жителі Житомирщини добровільно здали до міліції 34 одиниці зброї

19.03.14 18:33 0 715
На території області тривають спеціальні заходи щодо вилучення з незаконного обігу незареєстрованої зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв. Упродовж двох тижнів їх проведення до органів внутрішніх справ області надійшло понад три десятки різноманітної зброї та ще майже сім десятків боєприпасів до неї.

Останні суспільно-політичні події в державі засвідчили, серед іншого, й наявність у незаконному обігу та використанні значної кількості зброї. Така ситуація становить серйозну небезпеку для пересічних громадян та загалом правопорядку в державі. Відтак працівники міліції упродовж трьох тижнів березня проводять спеціальні профілактичні заходи щодо вилучення незаконно отриманої зброї з обігу.

Саме у цей період кожен із громадян має можливість здати отриману ним незаконним шляхом зброю й уникнути при цьому кримінальної відповідальності за її зберігання.

- Упродовж двох тижнів березня до відділів міліції жителями Житомирської області здано 34 одиниці зброї, серед них майже два десятки - це незареєстровані мисливські гладкоствольні рушниці, ще десяток газових пістолетів та кілька зразків саморобної і військової зброї, - повідомив в.о. начальника Управління громадської безпеки обласної міліції Володимир Мазарчук. – Водночас люди здають і боєприпаси до цієї зброї. Вибухівки допоки нам не надходило.

Так, наприклад житель смт. Великі Коровинці Чуднівського району здав до міліції газовий пістолет, придбаний ним у незнайомця, так би мовити, «при нагоді».

Житель Володарськ-Волинського району приніс до відділку міліції саморобний вогнепальний пристрій, остерігаючись, аби небезпечна забавка випадково не наробила біди.

Відтак правоохоронці вкотре нагадують: зброя є предметом підвищеної небезпеки й потребує відповідального ставлення. Її незаконне зберігання чи використання тягне за собою кримінальну відповідальність. Якщо до вас потрапила зброя, здобута незаконним шляхом у ході останніх подій у державі, скористайтесь заходами міліції й здайте її до відділів міліції.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех: ...
Наступна новина: На конференції у Жешові ...

КОМЕНТАРІ