В Луцьку діти з вадами опорно-рухового апарату навчатимуться в рамках інклюзивної освіти

В Луцьку діти з вадами опорно-рухового апарату навчатимуться в рамках інклюзивної освіти

19.03.14 11:55 0 699
Про це повідомив перший заступник міського голови Святослав Кравчук під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, яке відбулось 18 березня.

Участь у засіданні взяли Луцький міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, депутати міської ради Ганна Кравчук, Степан Цимбалюк, Юрій Вега, Любов Серба, Андрій Осіпов та Роман Бондарук.

Під час звіту про свою роботу Святослав Кравчук висловив думку, що у нашому місті необхідно більшу увагу приділяти створенню умов безперешкодного доступу для інвалідів-візочників. Зокрема, мова йшла про дітей, які мають вади опорно-рухового апарату. «Таких діток шкільного віку у Луцьку – 16. Ми визначилися з трьома школами, де вони навчатимуться – це № 10, 19, 26. Тому насамперед необхідно адаптувати для цих дітей навчальні класи та кімнати гігієни, аби вони могли у нормальних для них умовах здобувати знання», - зазначив Святослав Кравчук. Він наголосив, що діти з вадами опорно-рухової системи мають навчатися в межах інклюзивної освіти.

Також Святослав Євгенович поінформував присутніх про найголовніші досягнення галузей, які він курує. Зокрема, відзначив, що у 2013 році додатково відкрито 11 вікових груп у садочках міста, вивільнено приміщення садочка № 25 на вулиці Чехова, 4, де розташовувалося управління Пенсійного фонду України у м. Луцьку.

Відзначив Святослав Кравчук і педагогів міста, адже вчитель музичного мистецтва НВК №9 Марина Приходько стала переможцем у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року - 2013» в номінації «Музичне мистецтво, у Всеукраїнському турі конкурсу «Вихователь року дошкільного навчального закладу» Тетяна Линник із ДНЗ №10 стала лауреатом і здобула почесне ІІІ місце.

«Відкрито капітально відремонтований Будинок культури у мікрорайоні Вересневе. Тепер діти мають можливість займатись у гуртках та змістовно організовувати своє дозвілля», - зазначив він.

У минулому році здійснювались заходи з розбудови мережі міських лікувальних закладів первинної ланки.

Відзначив й те, що завдяки роботі комунального підприємства «Ласка» за останній рік суттєво покращилась ситуація з врегулювання чисельності безпритульних тварин у місті.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ