Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Луцьким міським центром зайнятості провів зустріч з прийомними сім’ями у форматі групи взаємопідтримки

Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Луцьким міським центром зайнятості провів зустріч з прийомними сім’ями у форматі групи взаємопідтримки

19.03.14 16:20 0 1125
Серед запрошених: дві сім’ї, вихователька дитячого будинку сімейного типу з вихованцями, спеціалісти з Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О. Бондарчук, Г. Прищепа, а також головний спеціаліст Волинського обласного управління освіти і науки Т. Кінах, представники Центру науково-технічної творчості учнівської молоді та Палацу учнівської молоді І.Бабула, Л. Лящук.

Діти з прийомних сімей ознайомилися з роботою центру зайнятості, дізналися про послуги, які надають спеціалісти. Поряд з тим, отримали інформацію про вільні робочі місця на ринку праці і в який спосіб можна самостійно користуватися базою вакансій служби зайнятості. Присутнім вручили буклети з адресою та додатковою інформацією веб-порталу Державної служби зайнятості, наголосивши, що завітавши на Інтернет-портал «Труд» можна розмістити резюме, пройти тестування з професійної спрямованості та дізнатися багато корисної інформації для кожної категорії користувачів.

Діти з цікавістю розглядали описи професій, дізнавалися про підприємства міста Луцька, на яких можна знайти роботу за тією чи іншою професією. Вони вже серйозно задумуються, яким шляхом піти у доросле життя, адже від цього залежатиме їхня подальша доля. Для старшокласників фахівці центру зайнятості провели комп’ютерне діагностування на професійну спрямованість, а з молодшими проводили конкурс: розкажи про професію твоєї мрії.

Представник освіти Тетяна Кінах розповіла присутнім про навчальні заклади міста, напрямки підготовки кваліфікованих робітників та молодших спеціалістів у вищих професійних училищах, технікумах та коледжах. Для батьків цікавою стала інформація про умови вступу до навчального закладу, а також про пільги для окремих категорій абітурієнтів.

– ми орієнтуємо здобути робітничий фах, адже таку пропозицію нам диктує ринок праці. Лише таким чином ми зможемо забезпечити роботою молодих людей та задовольнити попит роботодавців, - резюмувала Тетяна Кінах.

Корисну інформацію для батьків та дітей озвучили представники організацій з позашкільного дозвілля. Ми всі знаємо, що здібності та захоплення дітей треба розвивати та заохочувати. Для цього і працюють фахівці у Центрі науково-технічної творчості та Палаці учнівської молоді. Про роботу різноманітних гуртків, секцій, студій розповіли представники цих закладів. Присутні дізналися про можливість дітей спробувати себе не лише в одному напрямку, а при потребі шукати своє покликання, в чому допоможуть чуйні та кваліфіковані спеціалісти. Займаючись улюбленою справою в гуртках, діти отримують психологічне розвантаження. Тут вони можуть розкритися, продемонструвати свої покликання та здібності до тієї чи іншої професії.

Працівники соціальних служб постійно слідкують за дітками, які потрапили в прийомні сім’ї, переживають за їхню долю, тому завжди раді допомогти вихователям з таких сімей. Здійснюється соціальне супроводження 4 прийомних сімей, в яких виховується 10 дітей та дитячого будинку сімейного типу, у якому виховується 8 дітей та 3 дітей перебувають під опікою. Кожній сім’ї роздано довідник інституцій соціально-психологічного спрямування «Соціальний вказівник», що допоможе при вирішенні нагальних потреб.

Начальник відділу соціальної роботи Олена Бондарчук наголосила на особливостях підліткового віку дітей « ми маємо разом знайти ключик спілкування з дітьми. У вирію життя важливо не заблудитися і не обрати ту стежину, яка приведе нікуди. Визначеність у своїх вподобаннях, розвиток творчих здібностей, зайнятість дітей а також вірний вибір професії, яка буде подобатись це, мабуть, основна робота і працівників центру і прийомних батьків з дітьми, які перебувають на вихованні в прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу».

Кожній сім’ї роздано довідник інституцій соціально-психологічного спрямування «Соціальний вказівник», що допоможе при вирішенні нагальних потреб.

Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (290548, 290546)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В лікувальні заклади ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ