У Волинській області винесено вирок директору Ковельського житлово-будівельного комбінату

У Волинській області винесено вирок директору Ковельського житлово-будівельного комбінату

19.03.14 15:54 0 685
Прокуратурою Волинської області підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі щодо директора Ковельського житлово-будівельного комбінату.

Вироком Камінь-Каширського районного суду посадовця визнано винним у зловживанні повноваженнями, яке спричинило тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що він як посадова особа у 2006-2008 роках уклав із майже чотирма десятками громадян договори підряду на капітальне будівництво за їхні кошти двох житлових будинків у Ковелі.

Замовники будівництва на виконання умов договорів у період з липня 2006 року по липень 2009 року перерахували на рахунок ТОВ "Ковельський ЖБК" майже 10 млн грн.

Директор ЖБК, зловживаючи своїми повноваженнями, витратив ці кошти на власний розсуд.

Не побудувавши будинків та не маючи коштів для повернення їх замовникам, ТОВ "Ковельський ЖБК" було визнане банкрутом, що спричинило інтересам замовників будівництва тяжкі наслідки.

Вироком суду директору ЖБК призначено покарання у виді штрафу у розмірі 306 тис грн з позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків. Також посадовець повинен відшкодувати потерпілим матеріальні й моральні збитки.

Прокуратурою Волині цей вирок буде оскаржено в апеляційному порядку з підстав м'якості призначеного покарання.

Прес-служба прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ