Хмельниччина: вогнеборці ознайомили школярів із фахом пожежного-рятувальника в рамках обласного конкурсу «Професія моїх батьків»

Хмельниччина: вогнеборці ознайомили школярів із фахом пожежного-рятувальника в рамках обласного конкурсу «Професія моїх батьків»

19.03.14 14:19 0 687
18 березня до 19-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Старокостянтинів завітали учні 9-10 класів Старокостянтинівської ЗОШ №3 І-ІІІ ступенів. Метою візиту було ознайомлення школярів із фахом пожежного-рятувальника та висвітлення фоторепортажу для участі у обласному конкурсі «Професія моїх батьків».

Спочатку фахівці пожежної справи розповіли дітям про правила безпеки. Зокрема, про небезпеку, яку несе в собі вогонь, та нагадали основні правила пожежної безпеки, яких потрібно неухильно дотримуватися вдома. А щоб учням було цікавіше, показали пожежно-технічне обладнання, яке знаходиться на озброєнні підрозділу і використовується під час гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій. Кожен бажаючий зміг приміряти на себе захисний одяг пожежного та апарат для захисту органів дихання.

Вогнеборці розповіли, що освоювати дану професію рекомендується рішучим, сміливим та відповідальним людям із твердим характером, силою волі, чіткою координацією рухів та швидкою реакцією.

Працювати пожежниками йдуть зазвичай за покликом серця. Кар'єрні перспективи як і у військового – зростання звань, обіймання командирських посад у відповідних структурах.

На завершення заходу вогнеборці вручили учням листівки, пам’ятки та плакати на протипожежну тематику. Також відповіли на всі запитання школярів та розповіли цікаві історії з життя оперативно-рятувальної служби.

Діти були в захваті від візиту, адже не щодня є можливість роздивитися пожежні рукави, шоломи, ножиці для розрізання металу, захисний одяг та інші спецзасоби, якими користуються вогнеборці у щоденній діяльності. Рятувальники впевнені, що цей захід та знання, котрі вони надали у майбутньому, вплинуть на обрану професію та надовго закарбуються у дитячій свідомості.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницькі УБОЗівці ...
Наступна новина: У Відні поновиться діалог ...

КОМЕНТАРІ