На Хмельниччині сільський голова відповів за корупційні діяння перед законом

На Хмельниччині сільський голова відповів за корупційні діяння перед законом

19.03.14 12:30 0 570
Працівники відділу по боротьбі з корупцією Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області виявили та задокументували факт корупційних діянь з боку посадової особи місцевого самоврядування.

Голова однієї із сільських рад Хмельницького району знехтував обмеженнями, встановленими законодавством для посадових осіб органів місцевого самоврядування. Посадовець порушив вимоги ч. 1 ст. 14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та ч. 1 ст. 12-1 Закону України « Про службу в органах місцевого самоврядування», в яких йдеться про врегулювання конфлікту інтересів. Суть правопорушення полягала в тому, що на розгляд сесії сільської ради було винесено заяву матері сільського голови, в якій йшлося про надання дозволів на виготовлення технічної документації, що посвідчує право власності на земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку і надвірних приміщень площею 0,25 га та про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства площею 0,66 га в межах населеного пункту.

При розгляді цієї заяви сільський голова не повідомив депутатів про наявний конфлікт інтересів, адже мало того, що заявниця — його матір, так він ще й разом з нею проживає та веде спільне господарство.

Таким чином посадовець вчинив адміністративне корупційне правопорушення, передбачене ст. 172-7 «Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд визнав його винним та зобов’язав сплатити штраф, передбачений чинним законодавством.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі в Управлінні ...

КОМЕНТАРІ