У Львівській області у Червонограді школярі та правоохоронці провели акцію по збереженню первоцвітів

У Львівській області у Червонограді школярі та правоохоронці провели акцію по збереженню первоцвітів

19.03.14 09:57 0 603
Учні Червоноградської гімназії в чергове нагадати мешканцям нашого міста та гостям міста Червонограда про те, що зривати, а тим більше продавати ранньоквітучі рослини незаконно. Допомагали їм знімальна група ТРК «Бужнет» та дільничний інспектор Червоноградського міського відділу міліції.

Екологічна акція проводилася у Червонограді неподалік ринку «Форсаж».

Уже з самого ранку учасники акції помітили кількох бабусь, які торгували пролісками з землі. Гімназисти ж пропонували перехожим не купувати рідкісних квітів, а натомість дарувати своїм близьким традиційні букети, а ще краще живі вазони, які можна вирощувати в домашніх умовах.

«Мета акції присвячена збереженню первоцвітів, ми закликаємо людей не рвати їх, не продавати і не купувати тому, що ця людина, яка купує вона теж порушує закон», - розповіла вчитель біологої Червоноградської гімназії Надія Бродюк.

Учні Червоноградської міської гімназії підходили до людей не з порожніми руками, а пропонували їм листівки з інформацією про підсніжники, а також паперові квіти із сюрпризом всередині.

«Щороку правоохоронці проводять комплекс профілактичних заходів спрямованих на відвернення та припинення правопорушень пов’язаних з незаконним збиранням, продажем та переміщенням за межі держави ранньоквітучих рідкісних рослин, які занесені до Червоної книги України», - повідомив дільничний інспектор міліції Євген Бродюк.

З цією метою ми інформуємо населення нашого міста, що торгівлю дикорослими рослинами незалежно від того зібрані вони торгівцями чи ні, заборонено на підставі статті 123 Закону України “Про охорону навколишнього природнього середовища” і ст. 9 Закону України “Про рослинний світ”. Якщо торгівля цими рослинами відбувається на території ринків або торгівельних майданчиків, правопорушників буде притягнено до відповідальності за ст. 159 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У випадках торгівлі за межами ринку, до правопорушників буде застосовано ст. 160 КУпАП.

Крім цього, торгівлю рослинами, занесеними до Червоної Книги України, заборонено також на підставі ст. 64 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», адміністративна відповідальність за це правопорушення передбачена відповідно до ст. 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та ст. 88-1 КУпАП.

Оксана Козачок,

помічник начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Луцьк: відбудеться конкурс ...

КОМЕНТАРІ