Голова Львівської ОДА зустрілась з Торговим аташе Посольства Австрії в Україні

Голова Львівської ОДА зустрілась з Торговим аташе Посольства Австрії в Україні

19.03.14 10:47 0 612
18 березня, голова облдержадміністрації Ірина Сех зустрілась з Торговим аташе Посольства Республіки Австрія в Україні Зігфрідом Вайдліхом та Почесним консулом Республіки Австрія в Україні Ярославом Наконечним.

Під час зустрічі Ірина Сех зазначила, що Львівщину з Австрією пов’язують спільна історія та традиції, а двостороння співпраця має значні перспективи для подальшого розвитку.

«Львівська область активно розвиває міжрегіональне співробітництво із Республікою Австрія. Зокрема, минулого року керівництво ОДА разом з представником Уряду Федеральної землі Штирія Крістіаном Бухманом підписали угоду про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво між обома регіонами», – сказала Ірина Сех.

Своєю чергою Зігфрід Вайдліх зазначив, що в Україні є багато фірм з австрійським капіталом і 2/3 з них – на території Західної Україні. «Ми намагаємось не полишати співпраці, навіть в такий трагічний період нашої історії. Ми твердо переконані, що європейська перспектива є надалі відкритою для України, і ми працюємо в цьому напрямку. Ми відкриті для будь-яких пропозицій з вашого боку. Найближчим часом планується приїзд делегації до Львова, яка буде працювати з представниками туризму», – завважив Торговий аташе Посольства Республіки Австрія.

«Львівська облдержадміністрація зацікавлена в активізації економічної співпраці, зокрема, залученні австрійських інвестицій в економіку області, співпраці торгово-промислових палат, організації спільних бізнес-форумів підприємців обох сторін», – поінформувала керівник області.

Зазначимо, станом на 31 грудня 2013 року загальна сума інвестицій з Австрії складає 227,4 млн.дол.США або 13,3 % від загального обсягу інвестицій, з яких у січні-грудні 2013 року надійшло 1,16 млн.дол.США або 1,3% до обсягу надходжень за рік. Загальний обсяг внесених іноземних інвестицій в область, станом на 31 грудня 2013 року склав 1706,04 млн.дол.США. З них протягом січня-грудня 2013 року надійшло 88,3 млн.дол.США.

«Український бізнес і, зокрема, львівський бізнес чекає на нові правила ведення підприємництва. Основним завданням влади є створити такі умови, аби бізнес міг чесно працювати і розвиватися. Керівництво області готове надати всебічне сприяння діяльності на Львівщині підприємств з австрійським капіталом, а також долучитися до вирішення проблемних питань, пов’язаних з їхньою діяльністю», – зазначила Ірина Сех.

Як повідомив Ярослав Наконечний, посольство Австрії і торгове представництво відправляло зі Львова на лікування постраждалих у протистояннях на київському Майдані. Також Львівщина отримала 4 тонни медикаментів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернополянина, який ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ