У Львівській області Ірина Сех закликала посадовців економити, бо кошти потрібні на оборону держави

У Львівській області Ірина Сех закликала посадовців економити, бо кошти потрібні на оборону держави

19.03.14 11:10 0 677
Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех, виступаючи на сесії Львівської обласної ради, закликала посадовців державної влади та місцевого самоврядування до жорсткої економії бюджетних коштів, які зараз передусім необхідні для оборони держави. Вона також оголосила про потреби військових, про які вони повідомили в листах до облдержадміністрації.

«У Львівській облдержадміністрації є перелік екіпірування та обладнання, якого гостро потребує військо, – зазначила Ірина Сех. – Зокрема, командири кораблів «Славутич», «Тернопіль» звернулися до нас з таким переліком необхідного: телефони, ліхтарі акумуляторні, бронежилети, мегафони, прилади нічного бачення, переносна радіостанція та інше. Командувач військ оперативного командування «Північ» повідомив нам про такі потреби: бронежилети, засоби зв’язку, костюми камуфльовані, куртки камуфльовані утеплені, білизна, шкарпетки, рукавиці, черевики, плащ-намети, спальні мішки та інше. Облдержадміністрація також клопотатиме перед урядом про фінансування потреб військ Західного територіального управління».

Голова ОДА нагадала, що Кабінет Міністрів України передбачив на потреби Збройних сил та Національної гвардії близько 7 мільярдів гривень. Водночас народні депутати пропонують закріпити в Державному бюджеті України пункт про спрямування 5% ВВП на фінансування армії до повного переозброєння, після цього для армії має бути передбачено не менше 3% ВВП.

«Водночас я звертаюся до органів державної влади та місцевого самоврядування Львівщини із закликом максимально обмежити видатки на управлінський апарат. Ніяких ремонтів, меблів, нових авто за бюджетні кошти! У сучасних умовах – це неприпустима розкіш. Кошти необхідні насамперед для зміцнення обороноздатності держави», – наголосила Ірина Сех.

Нагадаємо, на Львівщині створено Фонд підтримки Українського війська. Зокрема, у Львівській облдержадміністрації є перелік екіпірування та обладнання, якого гостро потребують вояки. Про ці потреби можна дізнатися за телефоном гарячої лінії: 0-800-501-727. Також можна переказати кошти на спеціально створений гривневий рахунок: у «Приватбанку» № 29244825509100, МФО 305299 ЄДРПОУ 14360570, № картки 5168742067384929.

Фото: Ярослав Тимчишин

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Інформація корпункту ...

КОМЕНТАРІ