Ірина Сех закликала посадовців Львівщини до жорсткої економії – кошти потрібні для оборони держави

Ірина Сех закликала посадовців Львівщини до жорсткої економії – кошти потрібні для оборони держави

19.03.14 13:41 0 688
18 березня 2014 року голова Львівської облдержадміністрації свободівка Ірина Сех, виступаючи на сесії Львівської обласної ради, закликала посадовців державної влади та місцевого самоврядування до жорсткої економії б'юджетних коштів, які зараз передусім необхідні для оборони держави. Вона також озвучила потреби військових, про які вони повідомили в листах до облдержадміністрації.

"У Львівській облдержадміністрації є перелік екіпірування та обладнання, якого гостро потребує військо, – зазначила Ірина Сех. – Зокрема, командири кораблів "Славутич" і "Тернопіль" звернулися до нас із таким переліком необхідного: телефони, ліхтарі акумуляторні, бронежилети, мегафони, прилади нічного бачення, переносна радіостанція та інше. Командувач військ оперативного командування "Північ" повідомив нам про такі потреби: бронежилети, засоби зв'язку, костюми камуфльовані, куртки камуфльовані утеплені, білизна, шкарпетки, рукавиці, черевики, плащ-намети, спальні мішки та інше. Облдержадміністрація також клопотатиме перед урядом про фінансування потреб військ Західного територіяльного управління".

Голова ОДА нагадала, що Кабінет Міністрів України передбачив на потреби Збройних Сил та Національної гвардії близько 7 мільярдів гривень. Водночас народні депутати пропонують закріпити в Державному б'юджеті України пункт про спрямування 5% ВВП на фінансування армії до повного переозброєння, після цього для армії має бути передбачено не менше 3% ВВП.

"Водночас я звертаюся до органів державної влади та місцевого самоврядування Львівщини із закликом максимально обмежити видатки на управлінський апарат. Жодних ремонтів, меблів, нових авто за б'юджетні кошти! У нинішніх умовах це неприпустима розкіш. Кошти необхідні насамперед для зміцнення обороноздатності держави", – наголосила Ірина Сех.

Нагадаємо, на Львівщині створено Фонд підтримки українського війська. Зокрема, у Львівській облдержадміністрації є перелік екіпірування та обладнання, якого гостро потребують вояки. Про ці потреби можна дізнатися за телефоном гарячої лінії: 0-800-501-727. Також можна переказати кошти на спеціяльно створений гривневий рахунок у "Приватбанку": № 29244825509100, МФО 305299 ЄДРПОУ 14360570, № картки 5168742067384929.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині знищено ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ