На Львівщині вшанували пам'ять січовиків Карпатської України

На Львівщині вшанували пам'ять січовиків Карпатської України

19.03.14 17:31 0 691
16 березня 2014 року на Верецькому перевалі відбулися заходи, присвячені 75-річчю проголошення незалежності Карпатської України та розстрілу карпатських січовиків, які захищали молоду незалежну новостворену Карпатську Україну. У цьому заході взяли участь представники духовенства, депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Остап Стахів та громадськість Львівської області.

Самі ж заходи розпочалися ще напередодні у Закарпатському місті Хуст (тодішній столиці Карпатської України), а також на території меморіального комплексу "Красне поле". Там вшанували пам'ять полеглих січовиків у битві з фашистськими загарбниками.

Як зазначив депутат Львівської обласної ради Остап Стахів, трагедія, яка відбулася на "Красному Полі", глибоко торкнула серця і всіх галичан. Також присутні поклали квіти до символічної могили загиблим і провели панахиду за полеглими в бою стрільцями Карпатської України.

"Коли я був ще зовсім маленьким хлопчиком, то в нашому селі часто співали: "Чи ви чули, люди, як боролись в Закарпатті?". При цьому ті, хто співав цю пісню, плакали, а ми, діти та юні хлопці, уявляли собі, що не так далеко є край української землі, на якій була пролита кров таких самих молодих людей, які боролися за незалежність Української держави", – відзначив Остап Стахів.

Вже наступного дня делегація продовжила заходи на Верецькому перевалі, де перепоховано останки січовиків Карпатської України. Там Остап Стахів звернувся до громади та зауважив, що як і колись, на територіяльну цілісність країни зазіхає ворог. "Нині цей ворог розташований зі східного кордону України, і він хоче знищити нашу державу. Але патріотизм карпатських січовиків надихає всіх нас на відважні дії проти будь-якого агресора", – наголосив депутат Львівської обласної ради.

Нагадаємо, поблизу міста Хуст Закарпатської області в 1939 році місцеві мешканці взяли участь у нерівному бою з регулярною угорсько-фашистською армією Міклоша Горті. Через цю подію тут встановили меморіальний комплекс "Красне поле".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ