Великої повені цієї весни на Чернігівщині не буде

Великої повені цієї весни на Чернігівщині не буде

19.03.14 15:10 0 643
Згідно попередніх даних гідрометеорології на території області цьогоріч не очікується великої весняної повені, і вода річок тільки вийде на заплави. Про це зазначив заступник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Чернігівській області Володимир Куц під час традиційного щопонеділкового брифінгу для представників регіональних та центральних засобів масової інформації, який відбувся 17 березня в облдержадміністрації.

В основному водопілля, за його словами, пройде в руслах річок, без досягнення максимального рівня.

На на території області всі річки вже звільнились від льодового покрову. З 1 по 5 березня пік повені на річці Десна спостерігався в районі Новгорода-Сіверського. У даний час відбувається підвищення рівня в районі моста річки Морівськ.

Щодо річки Дніпро, то піку повені тут слід очікувати десь з 25 березня.

На всіх малих річках Чернігівщини наразі спостерігається спад рівнів, і вони знаходяться в межах русел.

У разі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з різким збільшенням рівнів води в річках, за інформацією Володимира Куца, в обласному управлінні створено мобільну оперативну групу, яка має постійний контакт з керівництвом Брянської (Російська Федерація) та Гомельської (Республіка Білорусь) областей. Обмін відповідною інформацією відбувається і з Дніпровським Басейновим управлінням. Аварійні бригади готові діяти в екстремальних умовах та забезпечити життєдіяльність жителів регіону.

Готова до роботи і спеціальна техніка, перевірені плавзасоби, мотопомпи, автомобілі РДМ тощо.

Загалом ситуація з водопіллям на території області перебуває під постійним контролем фахівців, цілодобовим моніторингом та загрози життю населення Чернігівщини не несе.

За матеріалами офіційного сайту ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Закарпатській області до ...

КОМЕНТАРІ