Житомирщина готова прийняти близько 150 сімей з Криму

Житомирщина готова прийняти близько 150 сімей з Криму

19.03.14 08:45 0 608
У приміщенні Житомирської облдержадміністрації створюється відділ, який виконуватиме координаційну роботу серед населення з питань часткової військової мобілізації, допомоги військовим частинам області, а також інформуватиме про можливість розміщення біженців з Кримського півострова. Інформацію можна отримати у відділі звернень на першому поверсі приміщення облдержадміністрації у каб. 115, а також за телефоном (0412) 47-44-69.

«З окупованих територій України вже прибувають люди до інших регіонів, в тому числі й до Житомирщини. Інформацію щодо проживання можна буде отримати у місцевих державних органах влади», - наголосив голова облдержадміністрації Сидір Кізін під час прес-конференції по координації мобілізаційної роботи та допомоги Збройним силам України з представниками ЗМІ області.

Координаційні штаби створюються при всіх міських та районних радах області, у Житомирі – при облдержадміністрацій, обласній раді та міській раді.

Наразі до Житомирщини вже приїхала сім’я з Алушти (мама з донькою), які поселилися у небайдужих громадян у квартирі. Волонтери посприяли не лише розселенню, але забезпечили на перший час безкоштовним харчуванням у кафе, поки не буде працевлаштована голова сім’ї. Крім того, громадськість вже почала самоорганізовуватися і за оперативними даними Житомирська область може прийняти до 160 сімей з Криму для поселення в нормальних умовах. Всі заявки від людей із пропозицією надати житло для біженців перевіряються на відповідність умов для проживання.

За повідомленням заступника голови облдержадміністрації Ярослава Долгих, в область також повернулася дівчина – уродженка Житомирщини, яка вже зарахована до навчального закладу в обласному центрі.

Відтепер вся інформація централізовано надаватиметься із координаційного штабу у Житомирі. Представники громадським організацій, які взяли на себе волонтерські функції, висловлюють підтримку та готовність допомагати.

Голова обласної ради Віталій Француз зазначив, що готелі «Україна» та «Спортивний», які знаходяться на балансі облради, також за потреби готові розмістити на проживання біженців з Кримського півострова.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Прикарпатті надають ...

КОМЕНТАРІ