Житомирщина: «Потрібно змінювати акценти у військово-патріотичному вихованні молоді», - голова облдержадміністрації Сидір Кізін

Житомирщина: «Потрібно змінювати акценти у військово-патріотичному вихованні молоді», - голова облдержадміністрації Сидір Кізін

19.03.14 16:34 0 652
Головними питаннями, які обговорювалися під час робочої зустрічі керівництва області з активом Житомирської обласної спілки ветеранів афганської війни були такі: стан та можливості Збройних сил України, зокрема на території області; військове-патріотичне виховання та військова підготовка молоді; соціальний захист та гарантії ветеранів афганської війни, а також питання продовження співпраці по Меморандуму про взаємодію та співробітництво. Нагадаємо, що відповідний документ було підписано три роки тому між Житомирською обласною спілкою ветеранів афганської війни та колишнім керівництвом Житомирської облдержадміністрації, Житомирської обласної ради.

Позицію воїнів-афганців озвучив голова обласної організації ветеранів афганської війни Павло Ментов. Павло Валентинович наголосив на тому, що в складний для країни час, коли Україна знаходиться за крок від можливих військових дій, спільнота афганців області готова й надає різноманітну допомогу. Так у районах ветерани афганської війни проводять заняття з військової тактики, рукопашного бою, спілкуються зі студентами та учнями, виховуючи їх справжніми патріотами. Наразі представники організації по всій області збирають та направляють до Кримського півострова матеріальну та фінансову допомогу.

«Потрібно змінювати акценти у військово-патріотичному вихованні молоді. Ми повинні налаштовувати себе та наших дітей на те, що свою землю ми повинні захищати, в тому числі й в руках зі зброєю», - сказав голова облдержадміністрації Сидір Кізін.

Крім того, Сидір Васильович висловив свою підтримку щодо ініціативи ветеранів афганської війни створити громадське формування з охорони громадського порядку та державних кордонів «Житомирський військово-патріотичний центр довійськової підготовки та підготовки резерву».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На недільному вічі в ...
Наступна новина: Ірина Сех: «Вислухаю всі ...

КОМЕНТАРІ