Рівненська область: пожежні класи-музеї допомагають рятувальникам та педагогам навчати дітей жити безпечно

Рівненська область: пожежні класи-музеї допомагають рятувальникам та педагогам навчати дітей жити безпечно

19.03.14 12:21 0 709
Навчання молодшого покоління правилам безпечної життєдіяльності та діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій має важливе значення для виховання в дітей серйозного ставлення до питань безпеки власного життя й життя тих, хто їх оточує, а також для формування світоглядних та етичних основ здорового способу життя, гармонійних із природними, технічними та соціальними чинниками, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил безпечної поведінки.

Саме з цією метою на базі навчальних закладів Рівненської області успішно функціонують класи-музеї пожежно-рятувальної служби, створені силами рятувальників Держслужби з НС спільно з освітянами.

Під час відвідування дітьми «музеїв», рятувальники та вчителі проводять з молодим поколінням уроки безпеки, на яких ознайомлюють учнів з основними вимогами правил безпечної поведінки у побуті, демонструють макети вибухонебезпечних предметів, пояснюють, що потрібно робити при пожежі, звертаючи особливу увагу на заборону використання сірників, запальничок, піротехнічних виробів тощо, нагадують правила поводження на водоймищах та при виявленні небезпечних предметів, а також ознайомлюють дітей з видами первинних засобів пожежогасіння та порядком їх застосування.

Разом з тим, в класах-музеях учні мають можливість ознайомитися з історією пожежної охорони краю, етапами її розвитку та формування, різноманітною профілактично-роз’яснювальною літературою, стендами, архівними фотоматеріалами, плакатами, листівками, а також з історичним та сучасним спецобладнанням бійців Служби порятунку, що використовується у їх повсякденній роботі.

Рятувальники та педагоги переконані, що проведення такої профілактичної роботи серед дітей на базі спеціалізованих класів пожежно-рятувальної служби, сприятиме суттєвому зменшенню кількості пожеж та надзвичайних подій за участю дітей і допоможе виховати у молодого покоління культуру безпеки життєдіяльності та вміння правильно поводитися у надзвичайних ситуаціях. Адже дитина, її життя і здоров'я - найвища цінність держави. Тож захистити її від можливих небезпек і навчити правильно, а головне безпечно взаємодіяти з довкіллям - одне з провідних завдань фахівців Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Товари з Росії зникли з ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ