На недільному вічі в Тернополі громада підтвердила готовність захищати цілісність України

На недільному вічі в Тернополі громада підтвердила готовність захищати цілісність України

19.03.14 16:23 0 713
16 березня 2014 року на Театральній площі Тернополя відбулося народне віче, на яке зібралося багато містян. Перед громадою виступили представники всіх політичних сил. Зокрема, народні депутати України від ВО "Свобода" Олексій Кайда та Михайло Головко, голова Тернопільської облдержадміністрації свободівець Олег Сиротюк, міський голова Тернополя свободівець Сергій Надал, керівник Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра, керівник Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький та голова фракції ВО "Свобода" в Тернопільській облраді Марія Чашка, заступник голови Тернопільської ОДА свободівець Леонід Бицюра.

Свободівці закликали громаду не опускати руки, не байдужіти і бути готовими в будь-яку мить захищати цілісність країни. Звертаючись до тернопільців народний депутат України Олексій Кайда зазначив: "До мене часто підходять люди з запитаннями, що далі і чого очікувати? На превеликий жаль у 21 столітті, у час демократії, ми стоїмо на порозі війни. Росія стягує до України свої війська. Стягує десантно-штурмові та інші наступальні сили, тобто тих, хто за військовою стратегією повинен нападати. Путін передав свої умови США, за яких вони готові вивесті війська. Це, зокрема, виведення націоналістів зі складу уряду, друга державна мова – російська, федералізація та визнання псевдореферендуму в Криму. Але чи ми погодимося на ці умови? Ні! Думаю, радше ми підемо воювати, аніж будемо стояти на колінах перед Кремлем. Ви бачили, що роблять провокатори, заслані з Росії, в Донецьку на мирному мітингу нападають і вбивають людей. Вони вже почали говорити, що нібито Україна незаконно вийшла зі складу Совєцького Союзу. Це є амбіції Путіна, який давно мріє про відновлення новітньої Російської імперії, але прекрасно розуміє, що Україна ніколи не вступить до Митного союзу, бо це і є новітньою формою імперії. І тому він і розгортає агресію проти України. Саме нині як ніколи ми маємо бути єдиним цілим, маємо стати монолітним кулаком. І якщо треба, то ми підемо захищати зі зброєю в руках нашу Україну. Бо Путін на півострові не зупиниться. Далі буде Донецьк, Запоріжжя, Луганськ, Дніпропетровськ, потім по Збруч, а після й по західні кордони. Ми готові воювати і боронити нашу землю. Вже є понад 40 тисяч добровольців, які готові зі зброєю в руках захищати Україну. Такого підйому і натхнення, яке зараз панує у війську та суспільстві, давно не було. Бо за нами Україна та майбутнє українських дітей. Я впевнений, що ми переможемо! І нехай нам допоможе в цьому Бог!".

"Напевне кожен задає собі питання чи насмілиться московський агресор перейти межу початку кривавої війни? Бандитам невідома гідність, тому є велика ймовірність атаки. Тому ми повинні бути готові до найгіршого. Бо може настати час, коли ми, як наші славні діди та прадіди, будемо змушені брати зброю до рук і захищати свою землю, честь, сім'ю, матір та майбутнє держави. Впродовж значного часу ми демонструємо силу духу, витривалість та звитягу. Ми довели цілому світу, що ми нація, яка не боїться нічого", – стверджує народний депутат України Михайло Головко.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк подякував всім тернопільцям, які зараз записуються до військкомату. Також він подякував підприємцям, які матеріяльно підтримують армію, адже попередня влада забрала в українських солдат всі кошти для функціонування. Війська були розграбовані та знищені. Як зазначив керівник області, головним нашим завданням є максимально швидке відновлення повної дієздатності військових сил України. Ми маємо забути про всі попередні суперечки та об'єднати сили для перемоги.

"Митрополит Андрей Шептицький говорив, що немає такої ціни, яку б мала заплатити нація, щоби не мати свою армію. Напевно розуміли це ворожі сили, які впродовж значного часу сиділи при владі та вміло нищили українську армію. Ми постійно спілкуємось з тими вояками, які перебувають на передовій у Криму і важливо те, що ніхто з них не збирається зраджувати присягу чи складати зброю. Ставаймо пліч-о-пліч до боротьби, адже всі українці разом в умовах, які склалися, – це одна велика, сильна і непереможна армія", – підсумував керівник ОДА.

Своєю чергою, міський голова Сергій Надал нагадав тернопільцям, яка кількість людей була на Майдані коли він тільки починався, і що разом ми досягнули багатьох звитяг. Тепер потрібно знову мобілізуватися, щоби звільни народ вже від зовнішнього ворога. Також міський голова запропонував на розгляд громади резолюцію, в якій засуджується російська військова агресія та закликається народ Росії до повстання проти антинародного путінського режиму.

Зокрема, у проєкт резолюції йдеться про те, що ми засуджуємо російську військову агресію та закликаємо народ Росії до повстання проти антинародного путінського режиму. Ми закликаємо всіх українців не критикувати "своїх". Зараз не час шукати недоліки в роботі гілок влади. український народ по всьому світу повинен перетворитися в єдину Українську Повстанську Армію, яка не складе зброю, поки не звільнить людство від "путінської чуми". Сергій Надал зауважив, що завтра цю резолюцію ухвалюватимуть депутати міської ради і це буде звернення до українців усього світу.

"Як би страшно це не звучало, але ми вже маємо війну. Це інформаційна війна, яку веде Росія не тільки в Україні, але і в цілому світі. Цар хоче показати, що люди можуть помирати через його імперські амбіції. Зараз дуже нелегко нашим побратимам, які є в Криму та стоять на кордоні. Але український народ, який став українською нацією готовий боротися за свою Батьківщину, ми всі готові бути в борні. Ми разом дійдемо кінця та подолаємо цього маленького "ліліпутіна", – запевнив керівник Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Житомирщина: «Потрібно ...

КОМЕНТАРІ