Інформація корпункту підтримки ВМС України: у Криму ситуація напружена

Інформація корпункту підтримки ВМС України: у Криму ситуація напружена

19.03.14 11:14 0 677
У день гучних заяв, що пролунали з Москви ситуація в Севастополі та Криму доволі напружена. 18 березня, за телефоним повідомленням зі штабу командування ВМС ЗС України, штаб й далі блокують на кожному КПП до 5-6 чоловік місцевої «самооборони». Окрім того «самооборонці» по всьому периметру нашої військової частини діють сили «невідомого» спецназу у зеленій формі з новітніми зразками стрілкових озброєнь, що характерні тільки для ЗС Росіїської Федерації - приблизно 15-20 чоловік. У бригаді надводних кораблів, куди входить і протичовновий корвет «Тернопіль», усе без змін - вихід для наших кораблів ід із Севастопольської гавані блокований з моря тими ж силами. Українські кораблі несуть службу у підсиленому штатному режимі.

За телефонним повідомленням з Сімферополя тернополянина Володимира Ханаса, що входить до групи «Майдан моніторинг», у Сімферополі, як і у інших містах та населених пунктах Криму, знімають українську символіку. У післяобідню пору біля Верховної Ради Криму відбувався пікет-протест громадських активістів проти зникнення людей на півострові, а саме журналістів та громадських діячів. Нині у Сімферополі похоронили замученого невідомими 38-літнього кримського татарина Решата Аметова. Біля Урядових будівель патрулі «самооборони» проводять безпрецедентні перевірки. Працівникам ЗМІ працювати дуже важко. Для моніторингу ситуації українській групі «Майдан моніторинг» потрібні волонтери – з досвідом роботи із захисту прав людини. Волонтери можуть звертатися для контакту за електронною адресою: khanas.volodymyr@gmail.com За останніми повідомленнями станом на 16.10 у Сімферополі штурмують фотограмметричний центр Управління центрального військово-топографічного й навігаційного Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України. Про це повідомляє організатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук у своєму Facebook.

Ігор Крочак, військовий історик, один з авторів книги «Протичовновий корвет Тернопіль», член Національної Спілки Журналістів України, Спілки Офіцерів України, голова Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ