Арсеній Яценюк: Уряд має підготувати Кодекс економічного зростання

Арсеній Яценюк: Уряд має підготувати Кодекс економічного зростання

20.03.14 11:00 0 639
Кабінет Міністрів має підготувати так званий позитивний пакет, який стосується питання дереуляції, залучення інвестицій та створення робочих місць, а також Кодекс економічного зростання, який передбачає зменшення кількості податків і розширення бази оподаткування. Про це на засіданні Уряду в середу, 19 березня, повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що Міністерство фінансів підготувало низку пропозицій, зокрема, щодо змін у податковій системі та запровадження жорстких фіскальних заходів: «Ми усвідомлюємо, що не всі такі ініціативи будуть сприйняті позитивно. Але ми всі повинні усвідомити – зараз ситуація така, що нам треба стабілізувати економіку, отримати серйозну економічну і фінансову підтримку від МВФ і наших партнерів».

Глава Уряду наголосив, що стабілізація економіки дасть можливість вийти на економічне зростання»: «Сподіваюся, що стабілізаційний період буде тривати протягом цього року, а економічне зростання, яке буде базуватися на основних показниках 2014 року, відбуватиметься наступного року».

«Зараз основне для нас – не впасти. І ми робимо все для того, щоб втримати економічну ситуацію», - додав Арсеній Яценюк.

Він також підкреслив, що шанує позицію українців, які готові в цей складний період часу допомогти країні.

Арсеній Яценюк звернувся до членів Кабінету Міністрів, зокрема, Міністра економічного розвитку і торгівлі, невідкладно підготувати так званий позитивний пакет: «Це питання дерегуляції, залучення інвестицій, створення робочих місць».

Глава Уряду дав доручення Міністру фінансів підготувати Кодекс економічного зростання – «зменшення кількості податків і, відповідно, розширення бази оподаткування».

Окрім цього, Арсеній Яценюк звернувся до Віце-прем'єр-міністра з регіональної політики Володимир Гройсмана щодо питання дерегуляції: «Монополія, яка була в Кабінеті Міністрів, повинна бути знищена невідкладно. Віддаємо на місця повноваження – це єдиний шлях подолати центральну корупцію. І прописуємо нові правила».

«Ми повинні швидко і оперативно працювати. Країна очікує термінових змін. У нас залишилось дуже мало часу для того, щоб український народ дав перші оцінки тому, як працює цей Уряд. І від нас залежить, які будуть ці оцінки», - додав Арсеній Яценюк.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: двох ...
Наступна новина: ЖКП „ПОКРОВСЬКЕ”: НА ...

КОМЕНТАРІ