Луцьк: директор КП «Центр туристичної інформації та послуг» звітувала про роботу

Луцьк: директор КП «Центр туристичної інформації та послуг» звітувала про роботу

20.03.14 10:37 0 678
На засіданні виконавчого комітету міської ради про роботу комунального підприємства «Центр туристичної інформації та послуг» доповідала його директор Ольга Лактіонова.

Вона акцентувала на основних завданнях КП «Центр туристичної інформації та послуг» на 2013 рік: промоція міста Луцька; надання безкоштовної інформації, туристичних послуг внутрішнім та іноземним туристам у місті Луцьку; розробка сувенірної продукції та реалізація виробів народних луцьких та волинських майстрів.

Також розповіла про основні заходи, організовані підприємством у 2013 році. Зокрема, проект «Екскурсоводи у відпустці»: щотижневі безкоштовні тематичні екскурсії за участю відомих лучан (травень-серпень 2013 року). Було проведено 16 екскурсій, в тому числі 2 безкоштовні екскурсії під час фестивалю «Бандерштат», 2 – на День Незалежності і 2 – на День міста. Метою проекту є покращення іміджу Луцька серед жителів міста, поглиблення знань лучан з історії міста, зацікавлення культурно-історичною спадщиною, популяризація різноманітних туристичних маршрутів.

Зупинилася на наповненні туристичного сайту Луцька VisitLutsk.com. «Сайт постійно доповнюється актуальною інформацією про туристичні об’єкти, заклади харчування та проживання, культурні установи Луцька, а також актуальні події міста українською, англійською, польською та російською мовами. У період з 01 січня до 31 грудня 2013 р. сайт відвідали 53 177 користувачів. З них 39 123 унікальних. Кількісні характеристики відвідувачів сайту по країнах: Україна: 45 100; Польща: 2 611; Росія: 744; США: 489; Німеччина: 448; Великобританія: 164; Білорусія: 152; Італія: 135; Чехія: 133; Інші країни: 1 912», – повідомила доповідачка.

За словами Ольги Лактіонової, двічі була організована відкрита фотовиставка «Сушка. Дворик мого міста», участь у якій взяли фотографи із Луцька та Волинської області. Центром туристичної інформації були також підготовлені та проведені заходи з нагоди відкриття туристичного сезону та Міжнародного Дня музеїв. У приміщенні Центру туристичної інформації та послуг відбуваються виставки, зустрічі, презентації. Зокрема, у Центрі організовуються презентації краєзнавчої літератури. Так, наприклад: відбулися презентації книги Вальдемара Пясецького «Пройдімося давнім Луцьком», Володимира Шабаровського «Караїми на Волині». Успішним заходом можна вважати акцію «Яскравий Луцьк», в рамках якої було проведено ярнбомбінг у парку біля Палацу учнівської молоді та сквері «Зоряний» на вулиці Лесі Українки.

Центр туристичної інформації та послуг брав участь у підготовці та презентації Луцька на туристичній виставці ITB-2013 у місті Берлін (ФРН); представленні Луцька на виставці «Перлини західної України» у місті Кам’янець-Подільський; презентації міста на міжнародній туристичній виставці UITM-2013, що проходила 23-25 жовтня у місті Києві. Центром надано інформаційне сприяння безпосередньо 1015 відвідувачам з України та з –за кордону стосовно культурних подій у Луцьку, закладів проживання та харчування, туристичних об’єктів Луцька та Волинської області.

Варто зазначити, що чітко прослідковується збільшення кількості відвідувачів Центру після встановлення туристичного ознакування, що допомагає туристам зорієнтуватися у місті та скеровує до Центру туристичної інформації. Успішно працює сувенірна крамниця комунального підприємства. Вона відрізняється від аналогічних закладів у Луцьку тим, що пропонує туристам продукцію луцьких та волинських майстрів з символікою міста, краєвидами, пам’ятками архітектури. Крім того, більша частина продукції є ручної роботи.

Ольга Лактіонова поділилася планами діяльності комунального підприємства на 2014 рік. Це, насамперед, розширення спектру надання послуг, а саме: розробка туристичних маршрутів по Луцьку та Волинській області та їх обслуговування; створення пункту велопрокату; обслуговування неорганізованих туристів і туристичних груп; збільшення асортименту сувенірної продукції, популяризація сувенірної крамниці «Центру туристичної інформації та послуг»; випуск поліграфії для покращення орієнтування туристів у місті, ознайомлення туристів з історико-культурною спадщиною Луцька тощо; участь у національних та міжнародних туристичних виставках.

Міський голова Микола Романюк позитивно оцінив роботу КП «Центр туристичної інформації та послуг». За його словами, діяльність працівників центру заслуговує на подяку, проте треба ширше використовувати інформаційну сферу, залучати усіх, хто бажає допомогти у промоції міста. Міський голова закликав активніше брати участь у розробці туристичних маршрутів в рамках проекту «Шлях Гедиміновичів» та активніше популяризувати віртуальні екскурсі міста у 3D форматі. Це хороший цікавий продукт, який був презентований у місті.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук закликав працівників комунального підприємства «Центр туристичної інформації та послуг» до тісної співпраці із навчальними закладами міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ