Будьте пильними: не довіряйте незнайомцям!

Будьте пильними: не довіряйте незнайомцям!

20.03.14 14:34 0 636
Надмірна довірливість – наш перший ворог і головний помічник шахраїв. У багатьох випадках можна було б уникнути біди, якби громадяни були обережними.

Коли до вас навідуються незнайомі і просять пожертвувати кілька гривень на «добру справу», практично ніхто не перевіряє, чи це, бува, не шахраї. Розграфлений зошит візитерів і ваш підпис у ньому за пожертвувані гроші – ось і все підтвердження законної благодійності.

Окрім того, часто фіксуються випадки спілкування з так званими телефонними аферистами, які вимагають гроші за звільнення рідних від кримінальної відповідальності та надання їм медичної допомоги. Саме такий прикрий випадок стався із жителькою Маневицького району.

– До чергової частини райвідділу із заявою звернулася місцева жителька. Жінка повідомила, що невідома особа зателефонувала до неї на мобільний телефон та повідомила, що її сину, який відбуває покарання у місцях позбавлення волі, необхідна операція, вартість якої 6000 гривень. Не зволікаючи ні хвилини, потерпіла перерахувала кошти. Азгодом зрозуміла, що її ошукали, – розповів начальник Маневицького РВ УМВС України у Волинській області полковник міліції Петро Оксентюк.

За даним фактом слідчим відділом Маневицького РВ УМВС розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення особи зловмисника.

– Якщо ви стали жертвою неправомірних дій шахраїв, негайно звертайтеся до райвідділу міліції, адже оперативне повідомлення про скоєний злочин допоможе затримати порушника за гарячими слідами та притягнути його до відповідальності, – наголошує начальник райвідділу міліції.

Лідія САХАРЧУК,

Маневицький РВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українці SMS-ками вже ...
Наступна новина: Гральному бізнесу не місце ...

КОМЕНТАРІ