Хмельницький район прийняв Всеукраїнську естафету пам’яті «Слава визволителям України»

Хмельницький район прийняв Всеукраїнську естафету пам’яті «Слава визволителям України»

20.03.14 13:35 0 662
70 років минає з тієї березневої ночі, коли замовкли останні постріли автоматів, останні розриви гармат, настала тиша, прийшов мир. Все далі і далі відходять грізні й важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс на вівтар свободи найдорожче — життя. Серед них наші земляки, воїни-визволителі, творці історії: Василь Слободзян, Микола Гавришко, Дмитро Козак, Петро Ковац та інші.

Отож 19 березня, відбувся урочистий прийом Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України», присвяченої 70-й річниці визволення району, України від фашистських загарбників та 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Делегацію Старокостянтинівщини, що передала естафету Хмельницькому району, на чолі з заступником голови райдержадміністрації Володимиром Ліщуком, офіційно зустрічали перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Файдевич, голова райради Олександр Прокопов, голова Хмельницької обласної ради організації ветеранів України Володимир Купратий та голова районної ради ветеранів Віктор Підлісний. Згодом уже на землі Малиницької сільської ради відбувся урочистий прийом естафети.

У місцевому будинку культури гостей з усіма почестями прийняли голова села Малиничі - Микола Маренок, ветерани та школярі. Сільський голова звернувся до гостей з вітальним словом та дівчата в національному вбранні вручили запашний коровай. Усе це дійство супроводжував духовий оркестр. Також були присутні сільські та селищний голови, помічник народного депутата України Сергія Лабазюка – Сергій Янчук та заступник директора благодійної організації «Фонд родини Кольгофер» Олена Козко.

На сцені будинку культури делегація зі Старокостянтинова урочисто передала представникам нашого району символи естафети - прапор Перемоги, Штандарт 1 Українського фронту, книгу пам’яті естафети. В ході заходу також підписано акт прийому-передачі естафети представниками делегацій.

У вітальному слові перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Файдевич зазначив: «Такі знакові події, як визволення краю від німецько-фашистських загарбників, з плином часу не втрачають свою високу духовність і суспільне значення. Так, приймаючи Всеукраїнську естафету пам’яті, ми ще раз згадуємо про ті жахливі події, про тих людей, які не жаліючи свого життя, здолали ворога, відстояли честь і свободу Вітчизни. Від імені громади Хмельницького району щиро дякую ветеранам за героїзм, хоробрість та вірне служіння рідній землі. Ми низько вклоняємось своїм героям, ніколи не забудемо й тих, чий прах покоїться в матінці сирій землі на усіх європейських просторах».

Зі словами вдячності до ветеранів звернулось молоде покоління. Вони, як спадкоємці Перемоги, подякували за безхмарне небо та життя у мирі і спокої.

Кращі художні колективи району виконали пісні – символи перемоги. По завершенню діти запалили свічки пам’яті. шні урочистості були оповиті духом патріотизму, свободи та віри у мирне майбутнє.

На знак великої шани визволителям Хмельницького району обидві делегації і мешканці села поклали квіти та вінки до підніжжя пам’ятника воїнам-односельчанам та до братської могили радянських воїнів.

Естафета «Слава визволителів України» у Хмельницькому районі проходитиме протягом п’яти днів, кожен населений пункт візьме активну участь у ній. До естафети залучені молодь, громадськість, також проходитимуть зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ