Львівська філармонія концертом-реквіємом вшанує Небесну сотню

Львівська філармонія концертом-реквіємом вшанує Небесну сотню

20.03.14 15:01 0 719
29 березня у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт-реквієм «Слава Небесній сотні» за участі всесвітньо відомих скрипалів Олега Криси та Анатолія Баженова, оркестру «INSO-Львів» та вокальної формації «Піккардійська терція».

Про це повідомили у прес-службі Львівської філармонії.

Цим концертом Львівська обласна філармонія вирішила також підтримати родини загиблих. Частина коштів, отриманих від концерту, буде скерована у фонд підтримки родин загиблих.

Організатори повідомили, на концерті-реквіємі буде оспівано сумні, але доленосні події. У програмі звучатиме симфонічна й інструментальна музика, яка допомагає душі пережити біль, завданий трагедією.

Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» під батутою Володимира Сивохіпа виконає «Адажіо» Семюеля Барбера. Цей твір звучав у перші поминальні дні після терористичного акту у Нью-Йорку. Інший твір – це одна із прекрасних частин «Симфонії №5» Густава Малера – духовно-сповідальне «Адажієтто». Окрім того, Олег Криса на альті і Анатолій Баженов на скрипці виконають «Симфонію-кончертанте» Вольфганга Амадея Моцарта.

Олег Криса зазначив, що для нього буде великою честю брати участь у цьому заході. Таким чином він вшанує Небесну сотню, героїв, які за незалежної України здобували ще одну, практично нову державну незалежність.

Як розповідає генеральний директор філармонії Володимир Сивохіп, «дуже важливою складовою концерту буде новий «Реквієм ХХІ ст.». Це доволі скромна і малознана лемківська тужлива народна пісня «Гей, плине кача по Тисині», яку виконає «Піккардійська терція».

Зазначимо, концерт супроводжуватиме відео на світодіодному екрані, що підсилить пам’ять про трагічні події на Майдані.

Звучатимуть і фрагменти поезії з Майдану, відбудеться презентація книги-реквієму «Небесна сотня». Фотоальбом про загиблих героїв Євромайдану представить автор ідеї та упорядник видання, керівник Громадської організації «Центр соціальних проектів «Хочу жити» Роман Савчак. Акція передбачає також виставку плакатів з портретами героїв та вручення книги-реквієму учасникам вечора.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська ...

КОМЕНТАРІ