В’ятрович: Нова холодна війна триватиме значно менше

В’ятрович: Нова холодна війна триватиме значно менше

20.03.14 08:35 0 702
Ми опинилися на початку холодної війни і Україна в ній у ролі не то Німеччини, не то Кореї. Проте час зараз рухається значно швидше і нова холодна війна триватиме значно менше як сорок років. А закінчиться вона все тією ж поразкою совка, який тепер називається Росією.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише відомий історик Володимир В’ятрович.

«Історичні паралелі. Через російську агресію ми провалилися в минуле, світ знову опинився на порозі глобальної війни. Але це не 1914 рік. Тоді ще ніхто не усвідомлював, до яких страшних наслідків може призвести світова війна, навпаки – всі прагнули воювати, мілітаристський шал охопив всі народи. Це і не 1938, коли досвід Першої світової з її колосальними втратами, змушував уникати початку бойових дій, навіть шляхом поступок агресору», – зазначив історик.

«Це десь початок 1950-тих, коли навчений Гітлером світ вже не збирався задобрювати Сталіна, а від прямого зіткнення Заходу та СРСР стримувала наявність в обох сторін атомної бомби, – вважає Володимир В’ятрович. – Тому ми опинилися на початку холодної війни і Україна в ній в ролі не то Німеччини, не то Кореї. Проте час зараз рухається значно швидше і нова холодна війна триватиме значно менше як сорок років. А закінчиться вона все тією ж поразкою совка, який тепер називається Росією».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення голови ...
Наступна новина: Акція «Серце до серця» ...

КОМЕНТАРІ